StoryEditorOCM
ForumBROJKE RASTU

Danas crni rekord i po broju umrlih: od početka pandemije najviše smrtnih slučajeva u Zagrebu, na visokom drugom mjestu Splitsko-dalmatinska županija!

Piše A. Belak Krile/PSD
22. listopada 2020. - 13:12

Uz današnju eksploziju broja oboljelih od koronavirusa ono što posebno zabrinjava je zamjetno veći broj preminulih kao i sve više osoba na respiratorima. Do rujna smo imali jednog ili dvoje preminulih dnevno, od prošlog tjedna taj broj prelazi deset, a danas je skočio na 13. Rekordan je i broj osoba na bolničkom liječenju (661), kao i onih na respiratorima (46).  

- Danas imamo još jedan rekordan dan s 1563 novozaražena i 13 preminulih, to dovoljno govori o ozbiljnosti situacije. Apeliram na sugrađane da budu odgovorni, budni, uviđavni prema onima koji od ove bolesti ili s ovom bolesti od drugih zdravstvenih tegoba odlaze" – poručio je premijer Andrej Plenković sa sjednice Vlade. 

"Moramo pokazati mentalitetnu snagu prema svojim sugrađanima, jer ako to ne pokažemo, imat ćemo više problema", dodao je Plenković.

Najviše preminulih od početka pandemije koronavirusa je u gradu Zagrebu, čak 110. Na visokom drugom mjestu je Splitsko-dalmatinska županija  sa 82 preminula od Covid-a.

U Osječko-baranjskoj županiji umrlo je 48 zaraženih, u Primorsko-goranskoj 19, Koprivničko-križevačkoj 18, Dubrovačko-neretvanskoj 16, Istarskoj 13, Zagrebačkoj 10, Vukovarsko - srijemskoj 11, Bjelovarsko bilogorskoj 11, Ličko-senjskoj osam, Karlovačkoj sedam, Brodsko-posavskoj šest, Šibensko - kninskoj šest, Virovitičko-podravskoj pet, Sisačko - moslavačkoj pet, Varaždinskoj četiri, Požeško-slavonskoj dvije, Krapinsko - zagorskoj dvije i u Međimurskoj jedna osoba.

Kad je riječ o broju oboljelih također je od početka pandemije najviše zaraženih bilo u Zagrebu 6923, a druga je Splitsko -dalmatinska županija sa 5276.

Što se tiče smrtnosti poražavajuće su brojke u Koprivničko-križevačkoj županiji, tamo je ukupno zaraženo samo 365 osoba, ali je od toga preminulo čak 18 osoba. 

23. travanj 2024 10:46