StoryEditorOCM
ForumSTRADAO PACIJENT

Detalji nezapamćene tragedije u Novom Marofu: ‘Sestra ga je spojila na kisik, dvije minute kasnije čistačicu je u sobi zatekao grozan prizor‘

Piše Višnja Gotal/JL
30. srpnja 2021. - 17:13

Bolnica u Novom Marofu u petak je doživjela još nezapamćenu tragediju. Aparat za kisik na koji je bio spojen pacijent se zapalio i nesretni je čovjek izgorio u požaru. O cijelom su događaju iz Opće bolnice Varaždin, kojoj pripada i Specijalna bolnica Novi Marof, tek šturo izvijestili, piše Jutarnji.

U priopćenju između ostaloga piše da je u „tragičnom događaju smrtno stradao pacijent na produženom liječenju u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Policija je u izvanrednoj vijesti dodatno izvijestila da je dojava o požaru na aparatu za kisik stigla u 12.29 sati, odmah nakon ručka.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, u požaru je izgorio S.S. (49) iz Oštrica, mjesta pokraj Novog Marofa.

- U jednom trenutku je došao u sobu i sestra ga je spojila na kisik, da ga bi dvije minute kasnije, kad je ušla u sobu, čistačica zatekla već izgorenog - saznaje Jutarnji iz dobro upućenog izvora.

Policija tek treba istražiti što se dogodilo, ali kako neslužbeno doznajemo, a što bi trebalo biti potvrđeno u 17 sati na press konferenciji, u sobi gdje se dogodila tragedija pronađene su šibice i cigarete i pretpostavlja se da je pacijent sam izazvao tragediju kada je zapalio šibicu.

Odmah nakon događaja, osoblje je ispraznilo pravi kat bolnice, na kojemu je došlo do zapaljenja.

Rano poslijepodne, netom nakon nesreće, u bolnici i oko nje, u parku bogatom raslinjem, čija je centralna zgrada nekoć bila dvorac, dominirala je tišina. Tek tihi razgovor policije s liječnicima u prizemlju muškog, preuređenog odjela bolnice. Pola sata kasnije, počeli su se sakupljati novinari, ali službenih izjava do 15.30 nije bilo.

24. travanj 2024 16:12