StoryEditorOCM
ForumIMAO NEKOLIKO TVRTKI

Diplomirani ekonomist iz Hrvatske pao sa 2,7 tona kokaina u Belgiji: policajci otkrili kako su im stali na kraj. Nikad nije kažnjavan...

Piše Marin Dešković/JL
17. rujna 2023. - 13:46

Specijalna jedinica belgijske federalne policije uhitila je prije tjedan dana 36-godišnjega Zagrepčanina T.Š., inače diplomiranoga ekonomista koji je u Hrvatskoj vodio više tvrtki, zbog sumnji da je zajedno s još nekoliko osoba raznih državljanstava, u tu zemlju dopremio pošiljku od 2,7 tona kokaina, piše Jutarnji.hr.

Prilikom racije na skladište, kokain koji je bio pakiran u jutene vreće koje su upravo bile istovarene iz kontejnera, a koji je prije toga bio preuzet na terminalu luke u Antwerpenu. Droga je zaplijenjena, a svi uhićeni, njih dvadesetak, su pritvoreni te je protiv njih tamošnje državno odvjetništvo pokrenulo istragu.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj zapljeni kokaina za koju se ikad sumnjiči nekog hrvatskoga državljanina. Zajedno s T.Š., uhićeni su državljani Belgije, Nizozemske, Armenije, Latvije, Maroka i Ukrajine, a belgijska policija, naravno, nije otkrila pod kojim se okolnostima ovo šaroliko društvo sastalo. No, prema informacijama koje je tamošnja policija objavila, sumnjivi kontejner bio je otkriven dok se još nalazio u antwerpenskoj luci, te su policajci čekali tko će doći po njega.

Nakon što je kontejner prevezen u jedno skladište, policija ga je okružila, a zatim, u jutarnjim satima prošloga ponedjeljka, upala u skladište, gdje su na istovaru droge našli ukupno 11 muškaraca i jednoga maloljetnika, a među njima i T.Š.-a.

Hrvatska policija je, kako Jutarnji.hr neslužbeno doznaje, od strane svojih belgijskih kolega izvještena o uhićnju T.Š.-a, no nismo uspjeli doznati je li i hrvatska policija bila involvirana u akciju koja je rezultirala zapljenom. Inače, kako smo doznali, T.Š. je osoba koja u Hrvatskoj nikad nije bila kazneno niti prekršajno gonjena, već je upravljao ili imao nekoliko manjih tvrtki, a u mladim danima uspješno se bavio malim nogometom te je igrao na nekoliko turnira.

Inače, belgijske vlasti su samo prošle godine zaplijenile 110 tona kokaina koji je uglavnom dolazio kroz antwerpensku luku.

28. svibanj 2024 12:30