StoryEditorOCM
ForumHRVATSKA VEZA IDUĆEG PROTIVNIKA MIRKA FILIPOVIĆA

Diva iz Estonije od 180 kg sponzorira riblja tvornica iz Kali!

Piše Sportske novosti / Zadarski.hr
29. prosinca 2016. - 15:45
Baruto

Kaido Höövelson poznatiji kao Baruto bit će protivnik našem Mirku Filipoviću u polufinalu Rizinova MMA turnira. Ovaj 180 kilograma teški Estonac u svojem je četvrtfinalnom okršaju bio bolji od domaćeg borca Tsoyoshija Kohsake i to nakon odluke sudaca.

Osim što je zanimljiv hrvatskoj publici zbog činjenice da će biti idući Mirkov protivnik, Estonac se istaknuo još jednim detaljem. Naime, Baruto je na svojim hlačicama imao reklamu hrvatske firme Kali Tuna d.o.o. čiji je logo djelomično u kockicama. Vlasnici Kali Tune su prije tri godine postali Japanci, a tvrtku su im prodali Islanđani.

Valja napomenuti kako je Höövelson karijeru započeo kao sumo borac. 2010. je imao gotovo savršeni rekord od 14 pobjeda i samo jednim porazom, da bi se tri godine kasnije povukao. Nije trebalo jako dugo čekati na povratak, ali Baruto se umjesto sumo hrvanja 2015. odlučio okušati u MMA-u kada je potpisao ugovor s Rizinom. U prosincu prošle godine je debitirao kada je slavio u meču protiv legendarnog Nizozemca PeteraAertsa.

27. travanj 2024 05:29