StoryEditorOCM
ForumPREŽIVJELI SVJEDOK

Dječak s popisa K.K.: ‘Vidjelo se da je ljut dok je pucao. Skočio sam kroz prozor, ne znam kako ću se vratiti školu‘

Piše PSD
4. svibnja 2023. - 18:19

"Kad sam čuo da sam na popisu, šokirao sam se. Ne znam kako ćemo opet sjesti u školske klupe. Tijela mojih prijatelja su padala na sve strane. Ne znam hoću li se ikad vratiti u školu", ispričao je za "Blic" dječak koji je bio na spisku K.K. (13) koji je juče ubio osmero svojih vršnjaka i čuvara škole "Vladislav Ribnikar" na beogradskom Vračaru.

Ovaj dječak je potresen tragedijom koja se dogodila u njegovom razredu. Išao je u razred s ozlijeđenom djecom i ubojicom, a kako kaže, Kostijev razred bio je glavna meta.

- Kad je ušao, učiteljicu je pogodio u vrat da ga nije mogla spriječiti, jer nije imao ništa protiv učiteljice. Bila je dobra s njim, rekla mu je samo da mora pisati jedan kontrolni. Bio je dobar učenik u svim predmetima. Nije imao loše ocjene. Nije se hvalio odlaskom u streljanu, sve vrijeme je šutio, bio povučen - priča dječak koji je bio na spisku K.K. i u učionici kada je maloljetni ubojica ušao, a koji je samo pukom srećom izbjegao smrt. 

- Oni koji nisu bili na listi, a upucao ih je, s njima se nije družio. Nitko ga nije vrijeđao niti se svađao s njim. Kao da je nasumično odlučio da će sada to učiniti. Na listi su mi bili svi prijatelji - ispričao je.

Kaže kako su učenici prvo pomislili da je petarda, a kad je Kosta ušao, samo je počeo pucati.

- Lice mu je bilo ljutito. Bio je hladnokrvan, kao da je imao plan sve poubijati. Ništa nije rekao. Svi su šutjeli, vrištali su pa su ušutjeli. Ja sam bio u toj učionici. Upucao je nastavnicu, okrenuo se, pucao u prvi red. Dalje ne znam jer sam, kada sam ga vidio, s prijateljem skočio kroz prozor - ispričao je za "Blic" potreseni dječak.

Prema njegovim riječima, većina djece s liste se pravila mrtva, dio je pobjegao, a K.K. to nije znao.

- Netko nije bio u školi. Prijatelj mi je rekao da je pucao i po učenicima koji su ležali na podu da bi bio siguran - dodaje.

Tvrdi i da dječaka nitko iz tog razreda nije vrijeđao.

- Kada se prebacio kod nas rekao nam je da su ga maltretirali, na što smo mu mi rekli da se opusti i da ćemo se družiti s njim. On je u našem razredu bio prihvaćen bolje nego itko - kaže ovaj dječak.

- Lice mu je bilo ljutito. Bio je hladnokrvan, kao da je imao plan da sve pobije. Nije ništa rekao. Svi su šutjeli, vrištali i onda utihnuli. Bio sam u toj učionici. Upucao je učiteljicu. Okreće se, puca u prvi red... Dalje ne znam jer sam ja, kad sam ga vidio, s prijateljem skočio kroz prozor – priča potreseni dječak.

Prema njegovim riječima, većina djece s popisa se pravila mrtva, neka su pobjegla, a K.K. to nije znao.

- Netko nije ni bio u školi. Prijatelj mi je rekao da je pucao i na one koji su ležali na zemlji, da bude siguran. Prijatelj mi je nakon toga pobjegao.

Dječak tvrdi da nitko iz tog razreda nikad nije vrijeđao K.K.

- Kad je prešao kod nas rekao nam je da su ga dirali, na što smo mu rekli da se opusti i da ćemo se družiti s njim. Bio je prihvaćen u na našem razredu, bolje nego iko - tvrdi ovaj dječak.

03. svibanj 2024 03:54