StoryEditorOCM
ForumVJEŠTAČENJA TRAJU

Dječak ubojica koji je počinio masakr u beogradskoj osnovnoj školi neće izaći sa psihijatrije, ‘obećava‘ ministrica

Piše VIJESTI SD
11. svibnja 2023. - 19:22

Srpska ministrica za brigu o obitelji Darija Kisić rekla je da učenik sedmog razreda koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" neće izaći sa pshijatrije, i time demantirala pisanje pojedinih medija u Srbiji - javlja Telegraf

Dodala je da postoji potreba određenih medija da se sve politizira i da su bavili time tko je gdje bio u kojem trenutku, uslikavanjem, te je li netko postavio cvijet.

Govoreći o tragediji u OŠ "Vladislav Ribnikar", Kisić je rekla da je K. K. na odjelu dječje psihijatrije i da se ne može dogoditi da bude pušten, kao što pišu neki mediji.

"On je u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje okoline ili potencijalno ugrožavanje okoline, čitav niz relevantnih aktera je uključen", istakla je ministrica napominjući da ništa nije tako jednostavno:

"Govorilo se mnogo o prevenciji, ali kako u ovom slučaju prevenirati kada nismo pronašli uzroke? Dijete je iz socijalno kompetentne obitelji visokobrazovanih roditelja koji lijepo zarađuju, i to pokazuju sve procjene Centra za socijalni rad. Dugo je postojao niz okidača koji su doveli do ovoga i procjene vještaka iz različitih oblasti trajat će duži vremenski period", dodala je Kisić.

Kaže da se nije upisala u Knjigu žalosti i upitala tko je taj tko određuje kako se žali i gdje se žali.

"Ovaj događaj je upisan u knjigu žalosti u našim srcima. To će vječno biti tako", istakla je Kisić koja, kada je riječ o vraćanju učenika u tu školu, kaže da je potrebno postepeno vraćanje u svakodnevne aktivnosti, fleksibilnost i individualnost prilikom reakcija - prenosi Telegraf

19. travanj 2024 06:35