StoryEditorOCM
ForumSLUČAJ U SRBIJI

Djevojci od 20 godina korona ‘zacementirala‘ pluća: Nema niti jednu drugu bolest. U bolnici mlađi muškarci između 30 i 40 godina, nitko nije cijepljen

Piše PSD
9. rujna 2021. - 09:26

U hrvatskom susjedstvu, Srbiji, također je sve teža situacija s epidemijom koronavirusa - sve je više zaraženih, pune se bolnice... U posljednja dva dana imali su više od 5.600 novih slučajeva, a 121 pacijent je na respiratoru - piše RTL.

Među njima je i djevojka koja ima samo 20 godina i koja se nalazi na intenzivnoj njezi u covid bolnici u Batajnica - piše Kurir.

Direktorica covid bolnice dr. Tatjana Adžić Vukićević rekla je da je djevojka u vrlo kritičnom stanju.

"Ono što je posebno zabrinjavajuće je to što djevojka nije cijepljena. Stara je samo 20 godina, radi u ljekarni u Beogradu i nema nijednu pridruženu bolest. Ona nema pluća na koja diše. Za ovih 18 mjeseci, koliko se borimo sa virusom, nismo imali teži slučaj mlade osobe oboljele od koronavirusa", rekla je zabrinuta liječnica Adžić Vukićević za RTS i dodala:

"Riječ je o progresivnom stadiju covid infekcije, zbog čega praktički diše samo lijevim vrhom pluća. Njena pluća su u ovoj bolesti zacementirana."

Liječnike brine delta soj i njegova zaraznost, a preko 90 posto hospitaliziranih pacijenata u Srbiji nije cijepljeno. 

"Ne znam više koju poruku i apel trebamo uputiti. Sad bi svima na redu bila treća doza kao što je većina od nas primila. Sigurno do ovakvog scenarija ne bi došlo. Ovo nije epidemija, ovo je požar. Ovo je mnogo gore nego 4. prosinca 2020. godine, kad je covid bolnica počela s radom", naglasila je dr. Adžić Vukićević objašnjavajući da od pojave prvih simptoma do prijema u bolnicu treba pet do sedam dana, a da ovakva klinička slika kao kod ove dvadesetogodišnje djevojke nastaje u prosijeku oko devet dana. Takođe je dodala da u bolnici dominiraju mlađi muškarci najviše između 30 i 40 godina.

"Niko od njih nije cijepljen", istaknula je voditeljica covid bolnice, a prenosi Kurir

20. travanj 2024 14:45