StoryEditorOCM
ForumVOZAČ MERCEDESA POKOSIO CURICU (9) DOK JE PRELAZILA CESTU NA POVRATKU KUĆI IZ ŠKOLE

Djevojčica je u induciranoj komi

Piše Hajdi Karakaš Jakubin, Goranka Jureško/JL
7. rujna 2018. - 00:20
nesreca111

Unatoč apelima policije da u zonama oko škole itekako treba biti pažljiv jer je školska godina opet počela, u četvrtak nešto poslije 19 sati u zagrebačkoj Dubravi, točnije u Lovrakovoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastradala mala školarka. Prizor nepomičnog tijela u neprirodnom položaju devetogodišnje djevojčice ledio je krv u žilama svim prisutnima.

Prema prvim informacijama, oko 19:20 sati djevojčica je prelazila ulicu i išla iz škole prema kući. Svjedoci kažu da se kretala preko obilježenog pješačkog prijelaza kada je na nju Mercedesom naletio stariji muškarac. Hitna pomoć vrlo brzo pristigla je na mjesto nesreće te je imobilizirala djevojčicu i prevezla je u KBC Rebro gdje traje borba za njezin život.

Kako doznajemo iz bolnice, stavljena je u induciranu komu. Zadobila je frakturu baze lubanje i sljepoočne kosti te prijelome ruku. No, zasad nema krvarenja ni oticanja mozga, pa se doktori nadaju da će se djevojčica oporaviti.

 

- Bilo je samo pitanje vremena kad će netko, ne nužno dijete, nastradati u ovoj ulici. Pa tu nigdje nema obilježja da je škola u blizini, a doista se u blizini nalazi, i to preko puta. Sve se, zapravo, dogodilo u sekundi. Najednom sam začula snažan udarac. Netko je povikao jedno žensko ime. Pogledala sam u smjeru udarca i vidjela osobe kako trče prema nekom krhkom tko leži uz zeleni auto. Na kraju se ispostavilo da je auto udario curicu koja je doslovno letjela desetak metara i onda pala uz auto - ispričala je za Jutarnji list jedna od svjedokinja nesreće.

Druga prolaznica nam je, pak, ispričala kako se nakon udarca auta u djevojčicu prolomio plač i vrisak.

 

- Malena je samo nepomično i nijemo ležala. Otežano je disala, a na trenutke kao da je prestala. Netko je pozvao roditelje koji su se, kad su stigli i vidjeli svoje dijete u lokvi krvi, tresli od očaja i nemoći. Nitko se nije usudio ni taknuti je s obzirom da je bila totalno u neprirodnom položaju. Vozač koji ju je udario je, pak, stajao ukočeno uz tjelešce. Bio je hladnog izraza lica. Na trenutke se činilo kao da se ništa to njega ne tiče, a opet ljudi znaju različito reagirati u stanju šoka i tek se naknadno raspadnu pod teretom emocija... Jedan od policajaca koji je stigao na očevid nije dao da mu se itko približi - kazala nam je druga stanarka Lovrakove.

Dok se saniraju ozljede ozlijeđenoj djevojčici i polažu nade da će se oporaviti, u tijeku je policijski očevid na mjestu događaja kako bi se rekonstruirao sam tijek naleta vozila na dijete. Je li vozač prošao alkotest, je li se pridržavao ograničenja brzine i što ga je omelo da se ne zaustavi pred djetetom koje prelazi cestu, biti će poznato nakon očevida.

01. svibanj 2024 04:19