StoryEditorOCM
ForumFARME SE GASE

Dok cijene svega lete u nebo, ova namirnica sve je jeftinija, a od nje se mogu napraviti brojni ručkovi. Evo što se događa i zašto joj cijena pada

Piše PSD
13. veljače 2022. - 18:17

U vrijeme kada rastu cijene apsolutno svega, jedna namirnica ostaje na istoj, a kako kažu domaći proizvođači prodaje se čak i po nižoj cijeni, javlja rtl.hr

Kilogram svinjetine koji bi se u nekom normalnom vremenu trebao prodavati po 15 kuna, sada košta 7 i pol do 8 i pol kuna.

Kako RTL doznaje, glavni krivac za ovakvu situaciju je, objašnjavaju proizvođači, jefitno meso iz uvoza odnosno stare zalihe koje sada dolaze u Hrvatsku po dampinškim cijenama.

- Ovo sad već traje cijelu 2021. godinu i evo sad već dva mjeseca 2022. godine, a propalo je još 20 posto proizvođača svinjetine. Ako se ovako nastavi, mislim da nas do ljetne sezone i turizma bude moralo barem još pola odustat, za RTL je kazao Damir Jagić, potpredsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja.

Problema imaju i oni koji prodaju odojke, a Slobodan Čanaki, vlasnik OPG-a, je za RTL kazao da se farme gase i da ne vidi svjetlo na kraju tunela.

03. svibanj 2024 22:02