StoryEditorOCM
ForumFOTO:

DORH u Vukovaru laže? - ovo je nalaz nakon tragične nesreće: Banožić je u krvi imao 0,21 promil alkohola, oglasila se i bolnica

Piše Dnevnik.hr
15. studenog 2023. - 15:24

Nalaz iz vinkovačke bolnice pokazuje da je Mario Banožić imao alkohola u krvi otprilike pola sata nakon prometne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba - javlja Dnevnik.hr.

Nalaz iz vinkovačke bolnice pokazuje da je Mario Banožić imao alkohola u krvi otprilike pola sata nakon prometne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba. Nalazom je ustanovljeno da je u krvi imao koncentraciju od 0,21 promila alkohola.

Za ispitivanje je korištena metoda enzim-imunotest, uzorak je primljen 11. studenog u 6:52, a validiran u 7:51.

Podsjetimo, iz Županijskog državnog odvjetništva Vukovar u utorak su odaslali priopćenje u kojem tvrde suprotno.

"Uvidom u izdane naloge i dokumentaciju s točnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača osobnog vozila u trenutku prometne nesreće nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika", naveli su iz vukovarskog ŽDO-a.

Naveli su i da je, u svrhu utvrđivanja činjenica važnih za kazneni postupak, 11. studenog ŽDO u Vukovaru izdao nalog za obdukciju smrtno stradalog 40-godišnjeg vozača kombija te nalog Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić za toksikološko vještačenje krvi i urina 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, a nalozi su 12. studenog 2023. potvrđeni u pisanom obliku.

Iz vinkovačke bolnice zasad se ne oglašavaju u vezi s cijelim slučajem, a Dnevnik Nove TV je iz bolnice zatražio potvrdu autentičnosti nalaza. Na upit su iz nje odgovorili da su kompletnu medicinsku dokumentaciju dostavili Državnom odvjetništvu, a jedini relevantni nalaz za sud je onaj koji je izuzela policija u strogo kontroliranim uvjetima.

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić ustvrdio je u srijedu da je Banožić imao alkohola u krvi, no to se pokušalo zataškati.

Radić je na konferenciji za novinare u Saboru rekao kako je "dobio papire sa svih strana" i da ti dokumenti već kolaju.

Dodao je kako su ovih dana pozivali sve službe, DORH, policiju i bolnice da se ne ponovi slučaj Dekanić, ali je "poslušnost prema HDZ-u jača od priziva savjesti".

"Petnaest ljudi znalo je da je bilo, i bilo je prikrivanje", kazao je Radić.

05. svibanj 2024 07:08