StoryEditor
ForumZBOG NAPADA DOGE NA BEBU POLICIJA ĆE KAZNENO PRIJAVITI I MAJKU?

Doznajemo nove detalje istrage događaja koji je zaprepastio hrvatsku javnost...

Piše Jutarnji.hr
25. ožujka 2019. - 15:29
bolnica (1)

 

Djevojčica koju je u petak poslijepodne u mjestu Repaš u Podravini ugrizao za glavu obiteljski pas i dalje je životno ugrožena. Ipak, stabilno je i liječnici se nadaju najboljem. Naime, nakon komplicirane operacije glave i mozga koja je odrađena čim je zaprimljena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, jučer joj je napravljen kontrolni CT - piše Jutarnji.hr.

Ravnatelj bolnice prof. Goran Roić rekao je da su nalazi ohrabrujući.

- U nedjelju prijepodne napravljen je kontrolni CT koji se očekivao nakon operativnog zahvata i nalazi su ohrabrujući jer nema onoga čega smo se najviše bojali, a to su edemi, dodatna krvarenja i bilo kakve promjene na gore - kaže prof. Roić i dodaje da je svakim satom koji prođe bez pogoršanja, situacija za curicu bolja u pogledu prognoza za oporavak.

Djevojčicu je pas ugrizao jednom u području potiljka i nanio joj teške ozljede, a riječ je o kraniocerebralnoj traumi, što znači da joj je oštećen mozak i kost glave, odnosno da ima višestruke prijelome. Ugriz je doveo do krvarenja, a stradalo je i moždano tkivo.

Podsjetimo, nemili događaj zbio se u obiteljskoj kući nevjenčanih supružnika, roditelja djevojčice. Obiteljski pas tri godine star, argentinska doga, prema neslužbenim informacijama dosad nije bio agresivan, a u trenutku napada u kući su bili i djetetovi roditelji.

Beba je navodno spavala u sobi, a pas je bio u drugoj prostoriji. U jednome trenutku beba se probudila i počela plakati, pas se uspio provući u sobu te ju je ugrizao za glavu. S obzirom da pas dosad navodno nije pokazivao agresivnost, postoji mogućnost da je na neki način htio pomoći. Ipak, okolnosti tek trebaju biti utvrđene.

Protiv oca djevojčice Koprivničko-križevačka policija pokrenula je kriminalističko istraživanje te su iz policije najavili da će protiv njega biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda djetetovih prava.

Kako neslužbeno doznajemo, ozbiljno se u policiji razmatra mogućnost da za isto djelo bude osumnjičena i majka.  Radi se o djelu povrede djetetovih prava, konkretno, nepoduzimanju svih mjera da pas ne dođe do sobe s djetetom i ne ugrize ga. Budući je majka zajedno s ocem bila u kući kada se napad dogodio lako je moguće da i ona odgovara. 

I otac i majka poriču odgovornost te tvrde kako su uvijek pazili na sve. Majka je u izjavi za 24 sata rekla kako ona i njezin suprug nisu ništa krivi. - Znam da sada ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi - rekla je novinarima u kratkome telefonskome razgovoru.

 

 
14. travanj 2021 03:55