StoryEditorOCM
ForumFOTO: JEZIVE TAJNE IMANJA SAMOPROZVANOG KIROPRAKTIČARA

Doznajemo što su sve inspektori našli u 'hramu zdravlja' Ante Pavlovića

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
7. studenog 2019. - 14:20
Pavlović imanje

Ako je suditi prema inspekcijskom nalazu, Anti Pavloviću (69) iz Donjeg Dragonošca prijeti velika novčana kazna. Osim niza optužnih prijedloga zbog neadekvatnog postupanja sa životinjama, mogao bi se suočiti i s kaznenom prijavom za smrt ovce.

Kako doznajemo iz Državnog inspektorata, nađeno je 10 vreća s neutvrđenim brojem komada ovčje i kozje kože te jedan raspadnuti leš ovce koji će biti podvrgnut obdukciji kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Najvjerojatnije je riječ o ovci koju je krajem kolovoza Pavlović “centrirao” dok je bila zaglavljena u mreži ograde. U vrećama s kožom, kako doznajemo, nađen je i dio kostura konja.

Protiv Pavlovića će ići optužni prijedlozi zbog necijepljenja i nečipiranja pasa te zbog nezbrinjavanja lešina.

Za razliku od kujice koja je čipirana te samo jednom cijepljena, štenci nigdje nisu zavedeni, a kamoli cijepljeni. Za necijepljenje pasa predviđena je kazna od 6.000 do 10.000 kuna, a za nečipiranje od 2.000 do 6.000 kuna.

Za nezbrinjavanje lešina kazne su od 1000 do 5000 kuna, a na sve će Pavlović morati platiti oko 5.000 kuna za dezinfekciju i raskuživanje.

Veterinarska inspekcija još mora utvrditi stanje 26 godina starog konja Bukefala, koji je dan prije inspekcijskog nadzora, u ponedjeljak, kako kažu Pavlovićevi susjedi, Pavlovićeva kći odvela na jedan ranč u okolici Karlovca.

25. travanj 2024 17:35