StoryEditorOCM
ForumMATE RIMAC POTPISAO JEDAN OD NAJUNOSNIJIH SPORAZUMA O SURADNJI U POVIJESTI SVOJE TVRTKE

Dva giganta automobilske industrije odlučila uložiti čak 600 milijuna kuna u kompaniju iz Svete Nedelje: "Rimac Automobili su izvanredno sposobni s električnim vozilima visokih performansi!"

Piše Novac.hr
14. svibnja 2019. - 10:50
Mate Rimac and Euisun Chung

Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation zajedno su uložili 600 milijuna kuna (80 milijuna eura) u tvrtku Rimac Automobili. Izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group Euisun Chung i Mate Rimac službeno su potpisali suradnju prilikom Chungovog posjeta Rimac Automobilima u Svetoj Nedelji 13. svibnja.

Hyundai Motors želi ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u pokretanju ove promjene u industriji. Jedna od ključnih mjera za postizanje tog prijelaza je elektrifikacija kojoj se Hyundai Motor Group obvezala sa 44 elektrificirana modela planirana do 2025. S novom suradnjom, Hyundai Motor Group nastoji ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u vođenju ove promjene u industriji, piše Novac.hr.

Rimac se etablirao kao lider u tehnologiji električnih vozila visokih performansi i kao proizvođač električnih sportskih automobila. Tvrtka nastavlja isporučivati tehnologiju električnog pogona i baterijskih sustava brojnim partnerima u industriji, uključujući i Hyundai Motor Group, kako bi im omogućili brži prijelaz prema električnoj budućnosti industrije.

Hyundai Motor, Kia Motors i Rimac će usko surađivati ​​kako bi razvili električni sportski automobil sa središnje smještenim pogonom sportske marke Hyundai N, te hibridno vozilo visokih performansi sa pogonom na vodik i električni pogon.

Mate Rimac i izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group Euisun Chung u obilasku tvrtke Rimac Automobili

 

"Rimac je inovativna tvrtka s izvanrednim sposobnostima u električnim vozilima visokih performansi", rekao je Euisun Chung, izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group. “Njihovi startup korijeni i bogato iskustvo u suradnji s proizvođačima automobila u kombinaciji s tehnološkom snagom čine Rimac idealnim partnerom za nas. Radujemo se suradnji s Rimcem na našem putu prema čistoj mobilnosti. ”

Osnivač i izvršni direktor tvrtke Rimac Automobili, Mate Rimac komentirao je: „Vrlo smo impresionirani vizijom Hyundai Motor Grupe i brzim i odlučnim inicijativama. Vjerujemo da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za obje tvrtke i klijente. Rimac je još uvijek mlada i relativno mala, ali brzorastuća tvrtka. Vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera u Hyundai Motor Grupi i vjerujemo da će ova suradnja osnažiti položaj Rimac Automobila kao dobavljača tehnologije elektropogona za partnere u industriji.“

17. travanj 2024 00:34