StoryEditorOCM
ForumPROTIVNICI MJERA

Dvojica organizatora prosvjeda zarazila se koronom, prepiska otkriva da među ostalima postoji raskol: ‘Oprez, oprez! Uvest će šerijat!‘

Piše L. Benčić/JL
23. studenog 2021. - 17:17

Andrija Klarić u podužem tekstu na Liberal.hr-u otkriva da su u organizaciji danima prije prosvjeda sudjelovale i "osoba 1" i "osoba 2" (ne navodi im imena) koje su, a to je posebna bizarnost cijele priče, u međuvremenu zaraženi covidom, piše Jutarnji list. 

Uskoro se, pak, na svojem Facebook profilu, kao jedan od ta dva lika, razotkrio zagrebački odvjetnik Mate Knezović, napisavši, uz Klarićev tekst: "Potvrđujem sve što je Andrija rekao. Ja sam jedan od ona dva lika". Knezović je, inače, osnivač Obiteljske stranke, koja je nestala s političke scene, a riječ je o stranci bliskoj struji Željke Markić. Na svojem je Facebook profilu, uoči subotnjeg prosvjeda, Knezović dijelio i objave Vice Batarela o pozivima na događaj.

Kontakti, autobusi...

Čitava je organizacija subotnjeg događaja, s mjestima i vremenima polazaka autobusa iz drugih gradova te kontaktima lokalnih aktivista, objavljivana prilično javno, na stranici staronormalno.com.

Marko Francišković, pak, tjedan prije prosvjeda na YouTube kanalu Banovina Horosan objavio je poduži video pod naslovom "Prijedlog operativnog djelovanja u ratu u današnja vremena", u kojem potanko objašnjava svoju doktrinu borbe.

Odvjetnik Knezović, pak, posljednjih se dana ograđuje od prosvjednika predvođenih Franciškovićem.

Opasni mesijanizam

Na svojem Facebook profilu zagrebački je odvjetnik objavio podulji video pohoda Franciškovića i njegovih pristaša na zgradu HRT-a, uz upozorenje:

"Ljudi. Čuvajte se opasnog mesijanizma. Uostalom, je li Marko uopće Marko ili je Abdullah? Nemam ništa protiv nikoga, no olako slijediti samozvanog mesiju je put u propast. Ja odbacujem uvođenje šerijata u Hrvatsku. Marko ga ima nakanu uvesti. Oprez, oprez, oprez!", napisao je Knezović uz videosnimku.

19. travanj 2024 15:29