StoryEditorOCM
ForumPREŽIVIO SAMOUBOJSTVO, OGLASILA SE POLICIJA O MOTIVIMA POKOLJA U BRODARICI

Evo zašto je Boris Luketa ubio troje ljudi...

Piše Ante Talijaš / Jutarnji list
8. svibnja 2017. - 17:50
boris

Nakon skoro dva tjedna oglasila se šibenska policija o trostrukom ubojstvu koje je počinio 59-godišnji PrimoštenacBoris Luketa 26. travnja u šibenskom prigradskom naselju Brodarica. U priopćenju se navodi, da su dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije šibensko-kninske Policijske uprave u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, utvrđene su osnove sumnje da je 59-godišnjak počinio tri kaznena djela teškog ubojstva na štetu 74-godišnjaka, njegove 70-godišnje supruge i 65-godišnjaka i kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju na štetu 51-godišnjaka, piše Jutarnji list.

Osumnjičeni je 26. travnja oko 16,15 sati došao u Brodaricu na kućnu adresu oštećenog 51-godišnjaka s namjerom da ga ubije, zbog novčanog dugovanja koje potječe iz 2013.godine, kada je oštećeni 51-godišnjak od osumnjičenog posudio određeni iznos novca, s pravom osumnjičenika na povrat tada dogovorenog iznosa. Nakon određenih nesuglasica oko načina na koji će se dugovanje vratiti i kojom dinamikom će teći, a koje se provlačilo posljednje dvije godine, osumnjičenik je iz vatrenog oružja ubio roditelje od 51-godišnjaka kao i 65-godišnjaka – stoji u priopćenju.

Kao što je Jutarnji već opširno pisao o ovom teškom zločinu, Boris Luketa je hicima iz pištolja ubio u njihovoj obiteljskoj kući supružnike Milku (70) i Hakiju Keranavić (74), te u automobilu ispred kuće Ivana Bajića (65), kućnog prijatelja obitelji Keranović. Prethodno je Luketa pucao u Kemala Keranovića (51) sina ubijenih, ali ga je promašio. Motiv ovog stravičnog zločina bio je nevraćeni novac u iznosu od 410 tisuće eura kojeg je prije četiri godine Luketa pozajmio Kemalu Keranoviću.

Prema zadnjim informacijama iz KBC-a Split, sa Jedinice intenzivnog liječenja,  nakon pokušaja samoubojstva Boris Luketa se oporavlja i preživjet će teške ozljede glave i mozga, kažu splitski liječnici koji su ga operirali. On se probudio iz kome, skinut je s respiratorima, gleda i reagira na sve pokrete liječnika.

Osam  sati nakon počinjenog zločina, Boris Luketa  je tijekom s pregovora s policijskim specijalcima pokušao samoubojstvo, pucajući iz pištolja u usnu šupljinu, piše Jutarnji list.

03. svibanj 2024 21:01