StoryEditorOCM
ForumNOVA NADA

Francuzi potvrdili: u području potrage za kapetanom Miškićem i njegovom posadom uočene dvije signalne rakete, šalju se tri broda i američki zrakoplov!

Piše PSD
8. listopada 2019. - 11:32
oplo

Francuska prefektura Martinique je u ponedjeljak priopćila kako je u noći s nedjelje na ponedjeljak uočena “moguća signalna raketa za nevolju” u blizini područja potrage za tegljačom Bourbon Rhode, koji je potonuo na Atlantiku krajem rujna, piše francuski dnevnik Le Parisien. 

Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, brod Alp Striker, kojeg je osiguralo osiguravajuće društvo Bourbon group, na putu za područje pretrage, izvijestio je krizni stožer CROSS Antila-Francuske Gvajane da su dva promatrača na mostu vidjela tijekom dvadeset sekundi bijeli, a zatim crveni pirotehnički signal koji su protumačili kao moguću nevolju, objašnjava prefektura, a prenosi Morski.hr.

“Područje podrijetla ovog signala poklapa se s jednom od hipoteza o području potrage za preživjelima brodoloma Bourbon Rhode”, dodaje se u priopćenju prefekture.

Regionalni operativni nadzorni i spasilački centar “odmah je zatražio da tri trgovačka broda skrenu i odu na područje do kojeg će stići (od utorka).” Također je zatražio da “svaki brod na tom području bude budan”. Konačno, u utorak ujutro, “zrakoplov američke obalne straže Hercules C-130 također će letjeti iznad tog područja", prenosi Morski.hr.

19. travanj 2024 22:02