StoryEditor
ForumPOLICIJSKA AKCIJA

Hitna sjednica MIP-a u Saboru: Traži se skidanje imuniteta HDZ-ovom Barišiću i SDP-ovom Grgiću

Piše Hina, Jutarnji.hr
17. rujna 2020. - 12:24
Dražen Barišić, Vinko GrgićCropix

Nakon policijske akcije u kojoj je privedeno više osoba, među kojima su predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević, N1 televizija javlja da je u Sabor stigao zahtjev za skidanjem imuniteta HDZovom zastupniku Draženu Barišiću i SDP-ovcu Vinku Grgiću koji su također navodno obuhvaćeni ovom kriminalističkom istragom. 

Hitna sjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva održat će se na zahtjev DORH-a danas poslijepodne, rekao je za N1 predsjednik MIP-a Robert Jankovics.

Davor Dretar, saborski zastupnik Demokratskog pokreta (DP), izjavio je da će idućih dana biti zanimljivo pratiti informacije oko jutrošnjih uhićenja vezanih za Janaf, među ostalima i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića.

"Upravo smo dobili informaciju da je policija uhitila gradonačelnika Velike Gorice, nešto što je povezano s Janafom, pa vjerujem da će to biti zanimljivo pratiti u sljedećim danima“, rekao je Dretar u Saboru uoči rasprave o izmjenama Zakona o koncesijama za koje DP, ali i Most traže da se povuče iz procedure.

Dretar je to rekao na početku saborskog zasjedanja, a reakcija na tu izjavu u Sabornici nije bilo.

item - id = 1044980
related id = 0 -> 1136010
related id = 1 -> 1136009
19. listopad 2021 21:20