StoryEditorOCM
ForumPRIZNAO 200 DJELA!

Hrvat (61) seksualno zlostavljao kolegicu u staračkom domu u kojem radi i njegova partnerica: sve je pomno planirao

Piše PSD
23. siječnja 2023. - 18:59

Muškarac iz Hrvatske, Ivica R. (61) godinu dana je zlostavljao svoju kolegicu u staračkom domu u Münchenu. Kako pišu njemački mediji, muškarac je priznao krivnju, te je osuđen uvjetnom kaznom zatvora u trajanju od dvije godine, prenosi Fenix.

Milana P. (ime je promijenjeno) je radila kao čistačica u staračkom domu u okrugu Münchena, u kojemu je i Ivica R. radio mnogo godina i u kojemu je bio vrlo cijenjen i na dobrom glasu.

Više od godinu dana trpjela je njegove seksualne napade prije nego što je smogla hrabrosti i obratila se upravi doma i policiji. Pred sudom je 61-godišnjak priznao oko 200 djela – i izvukao se s uvjetnom kaznom.

Porota je, naime, odlučila kako neće odrediti zatvorsku kaznu, jer je optuženi priznao zločine. Ivica R. bi ženi trebao isplatiti 3.000 eura za nadoknadu štete – a najavio je da se nakon suđenja želi vratiti u svoju rodnu domovinu Hrvatsku.

Sve je počelo prilično bezazleno, kako je kasnije policiji ispričala Milana P. U ljeto 2021. godine započela je novi posao u staračkom domu, Ivica R. joj se počeo obraćati. S vremenom ju je počeo dodirivati.

Napade je pomno planirao

“Ženu je obično napadao između 9 i 9.30 sati, kada je na odjelu bila primopredaja smjene, a kolege su imali posla.

Odabrao je i sobe koje su bile na četvrtom katu, gdje se nisu čuli nikakvi krici. Uglavnom u sobama u kojima su bile smještene osobe s demencijom, ženu je gurnuo u kupaonicu, zatvorio vrata i postao nasilan.

Znala je da tamo ne može očekivati ​​nikakvu pomoć”, rekao je policajac na sudu.

Tražio je od kolegice oralni seks, napadao ju je s leđa, pa joj čak i po odjeći prolio tekućinu za čišćenje.

Njegovi napadi postajali su sve grublji, a ona ga je uvijek odgurivala od sebe. Istražitelj kaže kako je Milana P. imala osjećaj da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, tim više što je u domu radila i Ivičina tadašnja partnerica.

“Nisam nasilna osoba”, rekao je Ivica R. prije nego što se ispričao žrtvi na savjet odvjetnika, piše Fenix.

20. travanj 2024 11:52