StoryEditorOCM
ForumBEZ PROBLEMA

Hrvatica posvojila dijete i Zambiju napustila dan prije uhićenja osmero Hrvata. Jednu je stvar napravila drugačije

Piše Vijesti SD
30. svibnja 2023. - 13:14

Jedna je Hrvatica sa zagrebačkom adresom 6. prosinca 2022. je otputovala iz Zambije s djetetom kojeg je posvojila iz DR Konga, doznaju 24sata od dobro upućenih izvora.

Bilo je to samo dan prije uhićenja hrvatskih državljana koji su učinili isto što i ona!

Hrvatica je s posvojenih djetetom bez ikakvih problema napustila Zambiju i doputovala u Hrvatsku, a dijete koje je posvojila iz istog je sirotišta iz kojeg su i djeca koju su posvojila četiri hrvatska para.

Hrvatica je prošla identičan postupak posvajanja kao i uhićeni Hrvati, a hrvatski sudovi su joj, baš kao i uhićenim Hrvatims, legalizirali posvajanje djeteta za koje je dobila sve potrebne hrvatske dokumente, čime je dijete postalo hrvatski državljanin. Jedina je razlika, navode 24sata, što Hrvatica nije bila smještena s ostalim Hrvatima u pansionu te nije putovala s njima.

Osmero hrvatskih državljana uhićeno je u zračnoj luci u Zambiji 7. prosinca 2022., kad su s djecom koju su posvojili iz DR Konga namjeravali krenuti prema Hrvatskoj. Zambijske vlasti uhitile su ih pod optužbama za navodnu trgovinu djecom. Nakon što su 7. veljače, dan nakon što su oslobođeni, došli u istu zračnu luku kako bi se ukrcali na avion prema Hrvatskoj, ponovno su uhićeni, pod istim optužbama kao i prvi put. U drugom sudskom procesu koji se vodi protiv njih, novo ročište zakazano je za četvrtak.

23. travanj 2024 15:26