StoryEditorOCM
ForumKANONIK SVETE STOŠIJE O ŠKOLSKIM UDŽBENICIMA

Hrvatski komunisti u školske udžbenike naše djece iz sovjetskih udžbenika stavili da Krist nije postojao

Piše Zadarski.hr
15. siječnja 2017. - 22:41
KAN

Uoči svetkovine sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i grada, mons. dr. Juraj Batelja, začasni kanonik Stolnog kaptola sv. Stošije podsjetio je Zadrane u subotu u zadarskoj katedrali na riječi Alojzija Stepinca kako su hrvatski komunisti 'u školske udžbenike naše djece iz sovjetskih udžbenika stavili da Krist nije postojao, da je izmišljena osoba i pripada u carstvo priča'.

 - Znajte, Isus Krist je Bog. Za njega smo spremni umirati svaki dan i svaki čas, a danas je nauk da on uopće nije postojao. To su mučenici. Prijatelji Božji i zaštitnici naši. Graditelji mira, a ne poticatelji na rat. Molimo im se da bismo jednako hrabro živjeli i ispovijedali svoju vjeru“ rekao je mons. Batelja i dodao kako se u školi Stošijine ljubavi zrcali žrtva i blaženog Alojzija Stepinca.

- On je ponos i najsvijetliji lik u Hrvata, svjetla baština čovječanstva. Nikakve klevete ne mogu potamnjeti njegov sveti lik niti umanjiti ljubav u našim srcima za ideale za koje je on poput sv. Stošije dao život. Zato je njegova žrtva draga našem srcu, privlačna našem vjerničkom iskustvu, nadahnjujuća za očuvanje vjere u hrvatskom narodu. Zagovor sv. Stošije i bl. Stepinca neka oživi Crkvu i hrvatsku domovinu. Neka se na sjajnim temeljima kršćanske civilizacije, počevši od Višeslavove krstionice do rijeke Jadra i Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, prepozna i razvija ponosan narod kršćanski, hrvatski, kojemu su ideali vjere jakost na životnom putu prema slavi neba“ zaključio je mons. Batelja.

03. svibanj 2024 10:13