StoryEditorOCM
ForumNEMA TU TRAGA

I dalje se traga za dvogodišnjim dječakom čiji je nestanak sablaznio Francusku: ‘Naša jedina nada je da je otet!‘

Piše Vijesti SD
15. srpnja 2023. - 09:34

U Francuskoj se i dalje traga za dvogodišnjim dječakom Emilom koji je nestao u selu Le Haut Vernet na jugu zemlje u Alpama još u subotu poslijepodne gdje je provodio ljetne praznike.

Bio je kod bake i djeda, igrao se u vrtu, a onda mu se odjednom izgubio svaki trag. Baka i djed obavijestili su policiju o nestanku unuka oko 17.15 sati po lokalnom vremenu u subotu.

Prije dva dana opsežna zračna i kopnena potraga je prekinuta, a istražitelji su se fokusirali na procjenu već prikupljenih dokaza.

Gradonačelnik Le Verneta Francois Balique u intervjuu za francuski list Le Figaro komentirao je napore uložene u potragu, uključujući i helikopter koji je emitirao glas Emileove majke tvrdeći da je najbolja nada za mališana da je otet, ali živ.

image

Područje na kojem se tragalo za dječakom.

Nicolas Tucat/Afp

- Naša jedina nada sada je da je otet. To je posljednje čemu se možemo nadati i već je strašno. Mogli bismo smatrati da je netko tko je želio nauditi djetetu prošao tuda, da je vidio ovog prekrasnog dječaka i odveo ga. Ne bi mogao preživjeti sam u divljini, to je sigurno. Možemo uzeti u obzir i prometnu nesreću u kojoj bi se vozač uspaničio i sakrio tijelo. To je jedna od hipoteza - rekao je.

Ranije je pak izjavio kako ne vjeruje da se radi o otmici jer mještani vide sve ljude koji posjećuju to područje.

- Učinili smo sve da pronađemo dijete, bilo živo ili ne. Ništa nismo pronašli - dodao je gradonačelnik.

Emilov nestanak mnoge podsjeća na onaj Madeleine McCann koja je 2007. nestala iz spavaće sobe tijekom obiteljskog odmora u Portugalu, a čija je sudbina još nepoznata.

image

Nestali dječak Emile i Madeleine McCann

Slobodna Dalmacija

Pročelnik HGSS-a Josip Granić za RTL Direkt komentirao je nestanak dvogodišnjaka rekavši da pronaći tako malo dijete može biti iznimno teško.

- Teren je planinski, deseci su potoka, trava je na nekim mjestima iznad koljena, možda i do struka, što je više od dječaka. Ima puno šume. U bilo kojoj potrazi nitko od nas ne zna sa sigurnošću reći da se netko negdje nalazi.Vi doslovno morate proći pored njega ili stati na njega da biste ga našli. To je iznimno teško - kazao je.

04. svibanj 2024 16:50