StoryEditorOCM
ForumPOGLED U BUDUĆNOST

I nakon pandemije stvari se neće vratiti na svoje mjesto: Bill Gates predviđa velike promjene u poslovnom svijetu, broj putovanja past će za 50 posto

Piše PSD
21. studenog 2020. - 15:06

Da će se mnoge stvari promijeniti i nakon završetka pandemije smatra i Bill Gates, jedan od najbogatijih poslovnjaka na svijetu. On smatra da nas u budućnosti čeka čak 50 posto manje službenih putovanja nego prije, a paralelno s tim predviđa da će se povećavati postotak onih koji rade od kuće, izjavio je to Gates za Business Insider.

– Moja je prognoza da će biti oko 50 posto manje poslovnih putovanja i oko 30 posto manje uredskih poslova – rekao je osnivač "Microsofta", dodajući da će firme podići prag za poslovna putovanja nakon zdravstvene krize.

Ranije prošlog mjeseca "Microsoft" je najavio da će otkazati polovinu svojih poslovnih letova nakon pandemije te da je manje vjerojatno da će njegovi zaposlenici dolaziti raditi u sjedište kompanije već će češće prakticirati rad od kuće. Uvođenje sličnog hibridnog modela već su najavile druge tehnološke firme, poput Twittera i Facebooka.

17. travanj 2024 19:24