StoryEditor
ForumPOPUT ŠERIFA

INCIDENT ISPRED DOMA ZA STARIJE U SPLITU Policajac ‘upao‘ novinarki i ekipi HTV-a usred javljanja uživo: ‘Ajmo, ne želim vidjeti nikoga ovdje blizu!‘

Piše Slobodna Dalmacija
8. travnja 2020. - 08:09
Policajac 'upao' novinarki i ekipi HTV-a usred javljanja uživoHrt

Tijekom evakuacije štićenika doma u Vukovarskoj ulici Ivana Šilović, novinarka HRT-a imala je neugodno sučeljavanje s policijskim službenikom PU splitsko-dalmatinske Lukom Kokezom koji je usred javljanja televizijske ekipe uživo imao potrebu intervenirati na nimalo suptilan način, piše Slobodna Dalmacija.

Novinarka je upravo završila uzimanje izjave od ravnatelja doma Ivana Škaričića koji se udaljio od nje i krenuo prema domu. Put mu je prepriječio korpulentni policajac uz upit: "A vi ste?", a kada se ravnatelj predstavio, dozvoljeno mu je da nastavi prema zgradi doma.

Policajac se tada okreće prema televizijskoj ekipi koja je nastavila javljanje uživo i maše rukama uz povike:

"Ajmo gospodo, ne želim vidjeti nikoga ovdje blizu! Ajmo, udaljite se!". Svojim ponašanjem ne samo što je naprasno prekinuo rad televizijske ekipe već im se obratio i na jako neugodan način.

Kada je novinarka Šilović u nevjerici dovela u pitanje njegovo ponašanje, uniformirani gospodin se vratio k njoj hodom šerifa s Divljeg zapada. Kada se predstavila i objasnila da nije u redu tako prekidati nečiji rad, policajac se predstavio:

"Ja sam Luka Kokeza i ja odrađujem svoj posao..." i nastavio objašnjavati tonom i držanjem koji su daleko od civiliziranog ponašanja policijskog službenika.

Mahanje rukama prema novinarki upola nižoj i težoj od njega da bi pojačao dojam svojih riječi samo su dio nastupa splitskog policajca.

Cijeli događaj snimio je novinar portala Dalmacija danas i objavio ga na Facebooku.

Izdvojeno

19. siječanj 2021 04:32