StoryEditorOCM
ForumKAKAV ‘TEROR‘

Ivanišević otvorio dušu, istresao sve o Đokoviću: Okovao nas je lisicama, ja sam čovjek u godinama, moram čuvati srce

Piše Gradimir Đukarić/SN
4. prosinca 2023. - 19:00

Goran Ivanišević za "We Are Tennis" priznao je kako nije lako raditi s Novakom Đokovićem u čijem je stožeru još od 2019. godine.

- Dobra analogija bila bi opisati Novaka Đokovića kao direktora neke korporacije koji traži profit. Ti su ga profiti izdvojili od drugih. Poput gubitaka u korporaciji, ako izgubi, gubi tržišni udio što rezultira padom na ljestvici. A Đoković, kao i svaki vrhunski tenisač, to teško podnosi - počeo je Ivanišević i nastavio u šali:

- S Đokovićem nije lako, pogotovo kada mu nešto ne polazi za rukom. Tri dana nas je okovao lisicama. Mučio nas je, čupao nam nokte... Bilo je puno stvari koje ne mogu otkriti. Ali mi smo još uvijek tu, živi smo. Moje srce je i dalje dobro. Ali ja sam već čovjek u godinama i moram paziti na svoje srce - rekao je.

Ivanišević ističe kako Đoković i u 36. godini traži načine da unaprijedi svoju igru.

- On se uvijek želi poboljšati. To je dobra i loša stvar za mene kao trenera i ostatak tima. Mislim da je bitno popravio svoje voleje, svoju igru na mreži generalno. Njegova pozicija na mreži je sada puno bolja, teško ga je proći, a ranije nije bilo tako. Sada zna što radi na mreži. Puno, puno jače udara forhende. On ide na udarce...

Ivanišević je i otkrio kako je kada Đoković izgubi meč.

- Mogu biti ljut na njega samo ponekad kada viče bez razloga na nas. Ali nije lako nositi se s njim kada gubi meč. On se bori sam sa sobom. Znam da mu nije lako motivirati se jer ipak osvojio je sve, ali on uvijek pronađe motivaciju - otkrio je Ivanišević.

27. travanj 2024 14:04