StoryEditorOCM
ForumAVANTURA

Ivica Kostelić vratio se staroj strasti: istražuje staze za penjanje na Mljetu, a na strmim stijenama iznad mora ne nedostaje adrenalina

Piše Feđa Kalebić/Gloria
13. kolovoza 2022. - 14:08

"Sportsko penjanje bila je moja velika strast, kojoj se sada polako vraćam. Svako ljeto provodim na Mljetu, koji je velik i divlji, s puno jedinstvenih stijena koje su izazov penjačima. Istina, više nemam 95 kilograma kao prije dvadeset godina, izgubio sam i nešto mišićne mase, no jednako uživam", kaže naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić, koji se prije nekoliko dana na Mljetu popeo na vrh Straževac iznad Sobre.

image

Ivica Kostelić

Miroslav Zadravec

"Mjesto je dosta zabačeno i do njega najprije treba pješačiti kroz gustu šumu, ali je doživljaj poseban. Na Mljetu je mnogo takvih mjesta koja su potencijalno zanimljiva i za penjački turizam", govori Kostelić, dodajući da su na Mljetu, osim stijena u unutrašnjosti, privlačne i njegove strme obale po kojima se također penjao.

image

Ivica Kostelić

Miroslav Zadravec

"S prijateljem Ivicom Šturlanom, partnerom u alpinizmu i penjanju, bio sam iznad Odisejeve špilje i u njezinoj unutrašnjosti na južnoj obali Mljeta. Taj se stil penjanja bez konopa po stijenama nad morem naziva ‘deep water solo‘ i iznimno je atraktivan", objašnjava naša skijaška legenda.

image

Ivica Kostelić

Miroslav Zadravec
18. travanj 2024 10:00