StoryEditorOCM
ForumPOŽAR NA TREŠNJEVCI

Izgorio poznati zagrebački noćni klub Mint!

Piše Hajdi Karakaš Jakubin, S.Ž./JL
19. rujna 2023. - 08:32

Pod nerazjašnjenim okolnostima noćas došlo je do požara u poznatom zagrebačkom klubu Mint u Ulici Florijana Andrašeca na Trešnjevci gdje je izgorio veći dio inventara.

Kako doznaje Jutarnji list, dojavu o buktinji zagrebački vatrogasci i policija dobili su oko 3 sata.

- Vidi se veliki plamen kod Cibone. Ne znam točnu adresu - glasila je otprilike dojava nekoliko minuta poslije tri sata iza ponoći.

Zagrebački vatrogasci odmah su se odazvali na intervenciju te locirali točno mjesto buktinje u 3.14 sati. Dim i vatra na veliko su već "gazili" više prostorija kluba.

image
Ronald Goršić/Cropix

Prema prvim informacijama s mjesta događaja požarom je zahvaćena prostorija površine 20 x 15 metara i prepune masivnih fotelja. Ostale prostorije na objektu je bio ispunio dim, međutim, bile su zaključane kao i one na katu pa se vatra nije proširila.

Ukupno 14 vatrogasaca na terenu detaljno je, nakon što je požar lokaliziran, češljalo objekt s obzirom na to da su zidovi Minta obloženi drvetom, spužvom i tkaninom. Do pet sati otprilike trajala je intervencija.

image
Ronald Goršić/Cropix

A s odmakom od nekoliko sati kad se stvore uvjeti za očevid policija će započeti s očevidom kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do buktinje odnosno je li u pitanju kvar na instalacijama, zaboravljeni opušak ili, možda neki drugi ljudski faktor izazvan namjerno. Šteta još nije utvrđena no procjenjuje se većom.

image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix

Klub poduzetnika Kristijana Babića otvoren je krajem 2019. godine, a bio je omiljena zagrebačka destinacija za noćni provod, poznat po cabaret večerima.

Inače, Mint je krajem rujna, nakon ljetne stanke, trebao ponovno otvoriti svoja vrata.

26. srpanj 2024 17:38