StoryEditorOCM
ForumNIJE DOBRO

Izrael večeras kreće? Gaza izolirana, ratni reporteri: ‘Upravo se nešto veliko događa‘

Piše Vijesti SD
27. listopada 2023. - 20:37

‘Nešto veliko događa se u Gazi‘

Događaji koji se trenutno odvijaju u Gazi su ‘veće veličine‘ nego što smo vidjeli u zadnjih nekoliko tjedana, kaže dopisnik Sky-a za Bliski istok Alistair Bunkall.

Bunkall kaže da ono što trenutno znamo jest da postoji ‘veliko bombardiranje Gaze‘.

Također kaže da su komunikacijske linije u Gazi prekinute.

‘Pitanje je zašto, a vrlo je moguće da je to zato što večeras proširuju kopnene operacije‘, kaže on.

‘To znači da nakon posljednje dvije noći u kojima smo vidjeli izraelsku vojsku da ulazi u Gazu na prilično ograničen način, to bi sugeriralo da se možda sprema nešto veće. Znači li to da će se kopnena invazija koju su obećavali svi od premijera naniže dogoditi? Možda‘, kaže Bunkall.

Dopisnik Sky-ja kaže da bi se iznenadio kada bi se dogodila kopnena invazija Benjamina Netanyahua budući da je izraelski premijer ‘vrlo jasno‘ dao do znanja da bi to bila odluka za njega i ratni kabinet.

‘Ono što vidimo večeras nešto je veće veličine nego što smo vidjeli u, rekao bih, nekoliko tjedana‘, zaključuje Bunkall.

Izraelska vojska: ‘Zračne snage napadaju podzemne ciljeve‘

- U posljednjih nekoliko sati povećali smo napade u Gazi. Zračne snage napadaju podzemne ciljeve i terorističku infrastrukturu. U nastavku napadnih aktivnosti koje smo provodili proteklih dana, kopnene snage večeras proširuju kopnene aktivnosti - rekao je na konferenciji za novinare glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagarija.

Rekao je da izraelske obrambene snage ‘snažno rade‘ kako bi postigle svoje vojne ciljeve.

Izraelci večeras kreću?

Glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari na današnjoj press konferencije je rekao da izraelske kopnene snage ‘večeras proširuju svoje operacije‘. Ponovio je apel stanovnicima Gaze da krenu prema jugu.

Reporter BBC-a iz Aškelona (grada 10 kilometara udaljenog od Gaze) javlja da je u tijeku žestoko bombardiranje Gaze od strane zračnih snaga. Također, cijela Gaza je bez interneta.

27. travanj 2024 18:34