StoryEditorOCM
ForumDOBRA VIJEST

Izraelska kompanija objavila da su njihovim proizvodom izliječeni teško oboljeli od koronavirusa, pregovaraju sa SAD-om i Europom

Piše Slobodna Dalmacija
9. travnja 2020. - 20:13

Dobra vijest stiže iz Izraela. Tamošnja tvrtka Pluristem sa sjedištem u Haifi javlja da je šest oboljelih od koronavirusa i to visokorizičnih pacijenata uspješno izliječeno njihovim proizvodom na bazi placente.

Kako javlja Jerusalem Post, farmaceutska kompanija, o preliminarnim podatcima već razgovara s regulatorima u Sjedinjenim Državama i Europi kako bi definirali kliničku strategiju za COVID-19.

Riječ je liječenju stimuliranjem vlastitih regenerativnih mehanizama, poručuju iz Pluristema i dodaju kako su njihovi proizvodi osmišljeni za liječenje niza stanja, uključujući ishemiju, upalu, ozljede mišića i hematološke poremećaje.

Kako izraelski list prenosi, pacijenti oboljeli od koronavirusa su se jedan tjedan liječili u tri različita izraelska medicinska centra te su patili od akutnog respiratornog zatajenja i upalnih komplikacija povezanih s COVID-19. Četvoro među njima je već imalo zatajenje drugih organa, uključujući kardiovaskularni i bubrežni zastoj.

Prema izvještaju tvrtke Pluristem, ne samo da su svi pacijenti preživjeli, već je i to četvoro najugroženijih bolesnika pokazalo poboljšanje respiratornih parametara, a troje ih je već u poodmakloj fazi odvikavanja od ventilatora. Štoviše, dva pacijenta s već postojećim medicinskim stanjima pokazuju klinički oporavak uz poboljšanje disanja.

"Zadovoljni smo ovim početnim ishodom programa", rekao je izvršni direktor Pluristema i predsjednik kompanije Yaky Yanay. Inače, raniji pretklinički nalazi u ovoj kompaniji pokazali su značajne terapijske učinke na životinjama kod ispitivanja plućne hipertenzije, fibroze pluća, akutne ozljede bubrega i probavnog sustava.

17. travanj 2024 18:06