StoryEditor
ForumVELIKI POŽAR

Jaka eksplozija u skladištu distributera marihuane izazvala požar, ozlijeđeni vatrogasci, treslo se cijelo gradsko područje

Piše JL
17. svibnja 2020. - 08:58
Foto AFP

Najmanje 11 vatrogasaca je ozlijeđeno dok su nastojali obuzdati ogromni požar koji je u subotu navečer nakon snažne eksplozije izbio u jednom gospodarskom objektu u Los Angelesu. Kako piše L.A. Times, prva dojava o požaru stigla je oko 18:30 po lokalnom vremenu, a dok su gasitelji unutar objekta pokušavali spriječiti širenje vatre došlo je do nove, znatno jače, detonacije.

- Udar je bio toliko silovit da je uzdrmao čitavo područje, uništio jedno vatrogasno vozilo parkirano na drugoj strani ulice i rastopio kacige nekolicine vatrogasaca, izjavio je glasnogovornik vatrogasne postrojbe Erik Scott pojašnjavajući kako je došlo do toliko ozljeda gasitelja.

Kazao je da su svi u stabilnom stanju, a tretiraju ih zbog teških opeklina.

- Stvorila se ogromna vatrena kugla, a naši su ljudi doslovce protrčali kroz nju kako bi spasili gole živote. Zvuk eksplozije opisivali su kao iznenadni nailazak vlaka ili aviona, rekao je Scott.

Ukupno je na terenu bilo angažirano 240 vatrogasaca, a požar koji se bio proširio na još nekoliko okolnih zgrada pod kontrolu su stavili oko 20 sati po lokalnom vremenu.

Uzroci požara i eksplozija nisu poznati, ali objekt u kojem je sve počelo je u vlasništvu tvrtke koja u veleprodaji distribuira koncentrat marihuane kao i razne proizvode za pušenje, uključujući e-cigarete. Zgrada se nalazi u dijelu L.A.-ja poznatom po imenu 'Mali Tokio'.

Izdvojeno

13. rujan 2020 16:40