StoryEditorOCM
ForumJEDVA PUNOLJETNI MLADIĆI OROBILI ČAK 19 TRGOVINA

Jedan čuvao stražu, drugi s jezivom maskom na licu tjerao strah u kosti blagajnicama. Zgrnuli su 130.000 kuna, a evo kako su pali

Piše JL
10. veljače 2020. - 20:12

Zagrebački i splitski policajci udružili su snage i riješili slučaj serijskih razbojništava koje su odradila dvojica mladića. Za čak 19 nedjela teških oko 130 tisuća kuna po metropoli, sumnjiči se 21-godišnji lopov te jednu godinu stariji prijatelj.

Kriminalističko istraživanje je otkrilo da su 18 razbojništava odradili u duetu na području PU zagrebačke, dok je stariji u jedno "hrabro" otišao sam. Uglavnom su operirali od prosinca prošle godine pa sve do početka veljače ove godine po raznim trgovinama na potezu od Črnomerca i Trešnjevke preko Novog Zagreba i Trnja pa sve do Maksimira, Dubrave i Sesveta.

- Prije počinjenja kaznenih djela, sumnja se, osumnjičeni bi se maskirali potkapama, šilt kapama, šalovima preko lica, gumenim rukavicama, a nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću, a zaposlenicima u trgovinama su prijetili noževima i teleskopskom palicom, dok bi ponekad uporabili i fizičku snagu. Potom bi otuđivali novac iz blagajne, cigarete iz skladišta, kao i novac ukoliko bi ga bilo u sefu - priopćili su iz zagrebačke policije.

Inače, tijekom lopovskih aktivnosti jedan od njih je čuvao stražu dok je drugi utjerivao strah u kosti zaposlenicima i krao.

PU Zagrebačka

Set maski i "alata" pomoću kojeg su razbojnici operirali

 

Kako su uhićeni? Iz policije otkrivaju da su "policijski službenici Interventne jedinice policije osumnjičene zbog sumnjivog ponašanja zaustavili u osobnom automobilu u prometu na području Grada Zagreba te ih uz uporabu tjelesne snage zbog pokušaja bijega priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje."

Tijekom uhićenja su kod privedenih pronašli nož i potkapu, a u pretrazi stana i vozila kojima su se koristili, nađena su i ostala sredstva maskiranja, te teleskopska palica i nož s kojima su prijetili prilikom činjenja kaznenih djela.

Protiv dvojice posrnulih razbojnika, koji su predani pritvorskom nadzorniku, policija je podnijela posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

18. travanj 2024 02:51