StoryEditorOCM
ForumJOŠ NAM TO FALI

Jedna banka u Hrvatskoj prošli tjedan najavila drastično povećanje naknada, provjerite sprema li se i vaša na ovaj korak

Piše Vijesti SD
25. travnja 2023. - 18:46

Raiffeissen banka svojim klijentima od lipnja mijenja cijene pojedinih usluga i naknada.

Vlasnici debitnih kartica će za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka, umjesto dosadašnjih 1,50 posto (ili minimalno 3,32 eura, odnosno 25 kuna), plaćati minimalno 4 eura, odnosno 30 kuna. Kako je prošli tjedan objavio Jutarnji list, to znači da će netko za podizanje 10 eura na bankomatu druge banke, platiti čak 40 posto naknade.

Danas.hr pitao je i druge banke hoće li povisivati naknade i cijenu svojih usluga i zašto. Iz Erste banke kažu kako oni u posljednje vrijeme nisu mijenjali naknade za građanstvo. "Niti trenutačno imamo planove uvoditi promjene u tom segmentu", dodali su.

I iz Privredne banke odgovaraju da nisu podizali naknade za građane ni prošle ni ove godine, a ništa slično nemaju u planu. Navode i da za sve moguće promjene naknada, unaprijed obavještavaju svoje klijente.

Iz OTP banke također odgovaraju da su posljednji put cijene naknada korigirali u siječnju prošle godine, a da za sada nemaju u planu mijenjati visinu naknada.

"U slučaju bilo kakvih promjena dva mjeseca prije primjene novih uvjeta, banka uvijek obavijesti svoje klijente o planiranim promjenama kako bi svaki klijent imao dovoljno vremena u slučaju potrebe izmijeniti stavke svog odnosa s bankom", odgovori su iz OTP-a.

Iz Zagrebačke banke također potvrđuju da ne namjeravaju povisivati naknade.

24. travanj 2024 11:56