StoryEditorOCM
ForumNEPOZNATI DOBROČINITELJ DIRNUO REGIJU

Kad je vidio da umirovljenik uzima lijek na dug, platio je sve dugove penzionera u toj ljekarni

Piše JL
18. listopada 2018. - 14:39
umir

Zenički humanitarac Aldin Kajmaković, o čijim su humanitarnim akcijama već više puta pisali bosanski mediji, ovaj je put sam doživio ugodno iznenađenje i dobročinstvo od nepoznate osobe.

Ušavši u ljekarnu u Maglaju mimoišao se s umirovljenikom koji je sebi u bradu ponavljao iznos lijeka kojeg je upravo kupio i mumljao nešto oko mirovine. Tad je shvatio da je siroti, stari čovjek lijek podignuo ‘na dug’ jer mu mirovina još nije stigla. Mladić koji je već bio u ljekarni i svjedočio istoj sceni, odlučio je platiti umjesto starog gospodina lijek koji je uzeo, a potom je farmaceutkinji rekao da zbroji sve dugove umirovljenika i podmirio oko 1.500 kuna dugova.

- Danas u Maglaju, zadesim se u apoteci, a prije mene iz nje izlazi stari dido, penzioner i pita može li do penzije. Ponavlja dido 3 x 2 tablete i 8,70 KM koliko košta lijek da ne zaboravi... Zadesi se tu osoba koja upita prodavačicu: ‘Da li je dido pitao može li do penzije pa da tad plati ili može li mu to terapije biti do penzije?’

Nakon što apotekarka reče da on uzme na dug do penzije, momak se ponudi da plati taj lijek i ako ima još nešto duga od ranije. Kad apotekarka stidljivo reče da ima još dugova i da ona tako penzionerima daje lijekove na veresiju do penzije, momak je zamoli da sabere sve dugove koji imaju penzioneri.

Nakon kraćeg vremena lik plati skoro 400 KM, a apotekarka ostade plačući jer nije vjerovala da se u današnjem vremenu mogu desiti takve stvari. Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postidih se zbog njegovog dobročinstva... Molim Allaha da mu podari najodabranije stepene dženneta i nadoknadi mu na oba svijeta - napisao je Kajmaković.

Nekoliko tisuća ljudi reagiralo je na njegov status, hvaleći potez stranca, a stotine su ostavile komentare želeći strancu da mu se nekad u životu vrati isto dobro djelo.

Screenshot / Facebook

 

28. svibanj 2024 15:37