StoryEditorOCM
ForumVIDEO, OVO JE LICE POHLEPE: RAZGRABILI NOVAC KOJI JE NESRETNI MUŠKARAC SLUČAJNO OSTAVIO NA KROVU AUTOMOBILA PA KRENUO

'Kakve ljudske spodobe, vjerojatno da se čovjek sruši kraj njih ne bi niti reagirali'

Piše JL
13. rujna 2019. - 23:13
kreteni

"Frendu, obrtniku koji desetljećima krvavo radi i zapošljava ljude koje pošteno plaća, u kaosu užurbanog poslovnog dana na krovu automobila slučajno je ostao novčanik s nekih 4, 5 tisuća kuna. Kada je izašao na Branimirovu, novčanik je pao s vozila, očito je naišao neki drugi automobil i pregazio ga, te je novac počeo letjeti ovom brzom gradskom prometnicom.

Na snimci vidite pohlepne sugrađane kako s osmijehom grabe tuđu lovu, pritom naravno ugrožavajući sebe i druge jer to čine nasred Branimirove. Kaže da su ga spasili odvjetnici Tomislav Zorić i Ivana Bahat koji su se u prolazu nekako dočepali novčanika i nazvali ga te mu od razularene rulje uspjeli spasiti barem dokumente", napisao je Thomas Bauer, uz video na svom Facebooku.

"Hvala Ivani Bahat i Tomislavu Zoriću koji je zaustavio promet na vrlo opasnoj Branimirovoj, i spasio mi 6 dokumenata, poslovnu karticu i dvije godišnje ulaznice za Dinamo. A ovima sa videa, neka je sa srećom", komentirao je i vlasnik novčanika.

Vozači su usred prometne ceste zaustavljali svoje automobile i trčali po cesti sakupljajući novčanice. Nevjerojatna je reakcija nekih muškaraca koji grabe novac i veselo ga uzimaju, ne mareći za to da on nekome pripada.

 

"Dakle dno dna. Kakve ljudske spodobe, otimaju lovu, za novčanik i dokumente ih boli k.... Vjerovatno da se čovjek sruši kraj njih ne bi niti reagirali, pomogli, samo nastavili dalje. Fuj. Ljudi su go*na i točka", napisao je jedan muškarac komentirajući video, a većina je zgrožena pohlepom nekih sugrađana.

Inače, prema Kaznenom zakonu "tko protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar ili imovinsko pravo koje je našao ili do kojih je slučajno došao" kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine. Međutim, ako je vrijednost utajene stvari ili imovinskog prava velika, počinitelja očekuje zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Tako svatko tko pronađe nečiji novac, a ne vrati ga ili ne preda u policiju, može završiti u zatvoru.

Ako netko pak zadrži manju količinu novca ili manje vrijednu stvar, Kazneni zakon za to predviđa kaznu zatvora do godine dana.

24. travanj 2024 18:55