StoryEditorOCM
ForumJUČER POSLIJEPODNE

Krici očaja odzvanjali ulicom: otac nakratko izašao do pekare, lopov ukrao automobil i u njemu dijete! Sami ga pronašli

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
20. prosinca 2023. - 10:50

Krici i očajnički poziv u pomoć odzvanjali su jučer Bukovačkom cestom u Zagrebu dok su se u punom trku po ulici oko 16.40 sati, pokušavajući zaustaviti jedan Renault zagrebačkih oznaka, spuštali jedan muškarac i za njim odmah i jedna žena, piše Jutarnji list. 

Nesvakidašnjim scenama prolaznici su ostali začuđeni jer nisu odmah shvatili što se događa. No, vrlo brzo su doznali da je prestravljeni muškarac koji je trčao za autom na trenutak u 16.35 sati ostavio upaljen automobil pod sva četiri žmigavca ispred pekare i u njemu dijete.

Ušao je nakratko u pekaru pritom ni ne sluteći da je to uočio lopov koji je odlučio sjesti u njegov Renault, stisnuti papučicu gasa i dati se u bijeg.

Kako doznaju, lopov se autom krenuo udaljavati niz Bukovačku te je skrenuo u Crnčićevu da bi po ulasku u Čikoševu odlučio, nakon 500-tinjak metara bijega, pobjeći od nastale situacije. Auto je u toj ulici ostavio upaljenog s ključem u bravi, te je zatvorio vrata jer je očito shvatio prekasno da nije ukrao samo lim nego i nečije dijete.

Roditelji su, kako doznaju, sami u očajničkoj potrazi pronašli vozilo i srećom neozlijeđeno dijete, a policija intenzivno provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti i ušlo u trag počinitelju koji je iskoristio priliku te postao kradljivac auta i djeteta. U tijeku je pregled videonadzora po okolnim ulicama kako bi se rekonstruirao tijek bijega.

28. svibanj 2024 12:50