StoryEditorOCM
ForumPROPAO POKUŠAJ ISPITIVANJA PIROMANKE (53) KOJA JE IZAZVALA NAJVEĆI OVOSEZONSKI POŽAR

Liječnici su zaključili da je raspravno nesposobna

Piše Šibenski.hr
30. srpnja 2019. - 13:16
pozar_dubrava08-270719

 

U Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku se, u nazočnosti liječnika psihijatra i branitelja, pokušalo ispitati osumnjičenicu, no tu radnju nije bilo moguće provesti zbog iznesene sumnje liječnika u raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane, prenosi Šibenski.hr.

Osumnjičenica je u subotu 27. srpnja nešto iza podneva krenula na svoj posao na naplatnu postaju Hrvatskih autocesta u Skradinu. Uz uobičajene stvari, u torbu je stavila i dvije kutije kocki za potpalu. Na putu prema poslu skrenula je u Dubravu na cesti prema Šibeniku. Iz kutije je izvadila kockice, stavila ih u suhu travu i zapalila. No, vatra se nije “primila” pa je izvadila kockice i iz druge kutije. Ovaj put uspjela je zapaliti borove. Kad je vatra počela, sjela je u auto i krenula na radno mjesto gdje se prijavila u 13 sati i 30 minuta.

Tako je prema policijskoj rekonstrukciji iznijetoj na jučerašnjoj novinskoj konferenciji u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj započeo najveći ovosezonski požar u kojem je izgorjelo 900 hektara borove šume i makije, a troškovi gašenja požara su oko pet milijuna kuna.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, na ispitivanju je bila prilično nesuvisla, te je čas bila ozbiljna, a u drugom trenutku se smijala.

24. svibanj 2024 16:46