StoryEditorOCM
Forum‘NAORUŽAN I OPASAN‘

Liječnički nalaz Klare Buntić iz kolovoza kad je ‘pala niz stepenice‘. Klarina majka: Njegovi su sve znali, bojimo se

Piše vijesti sd
26. rujna 2023. - 08:55

U slučaju optužbi za obiteljsko nasilje bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića nad suprugom Klarom Buntić pojavio se novi detalj.

Portal Index objavio je nalaz Ambulante za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu kirurgiju SKB-a u Mostaru na kojemu stoji da je 25-godišnja Klara Buntić primljena u kasnim večernjim satima 5. kolovoza 2023. godine, dan prije krštenja njihova djeteta, "zbog ozljeda koje je zadobila prilikom pada niz stepenice".

U nalazu se navodi da je pacijentica izgubila svijest i povratila, "da ne rekonstruira događaj" i da postoje "tragovi svježe krvi vidljivi na bubnjiću".

"Tukao ju je redovito. Njegova obitelj sve je to znala i prikrivala. Svaki joj je dan sada sve teži, sve je više boli, puna je modrica i iscrpljena, a i mi skupa s njom. Bez obzira na to što nam je policija rekla da nas obilaze 24 sata, bojimo se izaći iz kuće. On je sada još gori. Nas štiti javnost, a zakon nas ništa nije zaštitio", kazala je Klarina majka Ljubica Jurič za Index, prenosi N1.

‘ubojstvo u Gradačcu pokrenulo je i sustav‘

Zlostavljanje i ozljeđivanje Klare Buntić komentirala je za N1 i Ifeta Ćesir-Škoro, zdravstvena djelatnica, aktivistica i predsjednica udruženja "Incijativa građanki i građana Mostara".

"Ne znamo mnogo, ali znamo da se žena bojala za svoj život. Spoznaja da njen suprug ima toliko oružja nije dobra i svakako da njoj nije dobro ostati u tom okruženju. Nije dobro da ga se ostavlja u tim trenucima na slobodi, kad traži pomoć i kad joj sustav ne pomaže. Mi smo usvojili Istanbulsku konvenciju koja nam nalaže kako se ponašati da bi žena bila zaštićena, ali uvijek se dogodi neka greška u sustavu. Imamo brutalna ubojstva, posebno u Gradačcu, koje je pokrenulo sve nas, a čini mi se i sustav. Na vladajuće strukture se stvorio pritisak pa su se stvari počele mijenjati. Izlazimo na ulice, prosvjedujemo i na sve načine skrećemo pažnju jer je 2022. godine ubijeno 19 žena. Ogroman problem je oružje koje je ovdje ostalo od devedesetih. Kad god dođe do femicida, oružje se našlo u ruci, što znači da ga sigurno ima. Tragovi rata su na mnogim dušama i to znatno utječe na nasilje i femicid", kazala je aktivistica iz Mostara,, rekla je Ćesir-Škoro za N1.

image

Denis Buntić nakon rukometne karijere

Slobodna Dalmacija
02. svibanj 2024 01:48