StoryEditorOCM
ForumSIN IZ PAKLA IDE IZA REŠETAKA

Majku tukao i prijetio joj smrću, pa osuđen na godinu i pol zatvora

Piše JL
16. kolovoza 2019. - 23:44
privo

Zbog izrečenih prijetnji majci da će je ubiti i zabiti joj protezu u mozak pritom joj polomivši ruku, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno je na godinu i pol dana zatvora osuđen Samir S. (46).

Sudac mu je izrekao i sigurnosnu mjeru obveznog psihosocijalnog tretmana, a po pravomoćnosti presude puška Steyr, koju je policiji predao njegov brat, bit će uništena.

Prema optužnici, Samir S. se 11. studenoga prošle godine u obiteljskoj kući posvađao s majkom. Počeo ju je tući i uvijati joj desnu podlakticu uz prijetnje: “Ubit ću te, zabit ću ti protezu u mozak”.

U bolnici su joj utvrdili podljeve oka i lijeve uške te prijelom desne palčane kosti. Međutim, poziv u pomoć nije odaslala ona, već njezin drugi sin, koji ju je prvo tražio na poslu, a kako su mu tamo rekli da mu je majka na bolovanju, otišao je kući i zatekao je pretučenu.

- Ma, nisam ja to učinio. Tog dana sam molio mamu da ode sa mnom kod psihijatra. Ona nije htjela pa sam u bijesu razbio tri pepeljare koje je u kuću donio moj brat. Majku nisam udario ja, već je zadobila porezotine na ruci od krhotina pepeljare. Odakle joj ozljeda na desnoj ruci ne znam, valjda je pala jer joj noge otkazuju otkad ju je davno prvi muž ubo nožem u vrat i predio kralježnice - branio se Samir S.

Njegov brat je kobnoga dana pokušavao na sve moguće načine doći do majke. Do kuće se vraćao nekoliko puta i kucao, no ona nije otvarala pa se u kuću, kaže, provukao kroz kupaonski prozor i majku zatekao plavu.

- Po povratku s posla kući svratila sam u dućan. Samir mi je predbacio zašto sam to kupila jer da njemu to ne treba. Krenuo me je naizmjenično šamarati te me uhvatio za ruku koju mi je zavrtao. Bila sam u šoku, ja se sina doista bojim. Sutradan nisam otišla na posao, nego sam otvorila godišnji, a iz kuće nisam izašla. A Samir je uredno dolazio i odlazio iz kuće kao da se ništa nije dogodilo - prisjetila se majka naglasivši da “sina više ne želi vidjeti u kući”.

25. travanj 2024 02:03