StoryEditorOCM
ForumOSUĐENI "ZVIŽDAČ"

Mamić sazvao presicu na kojoj je htio iznijeti ‘nove dokaze‘. Ali onda se predomislio...

Piše JL
4. travnja 2021. - 17:53

Nakon što je odlukom Vrhovnog suda presuda osječkog Županijskog suda protiv Zdravka i Zorana Mamića postala pravomoćna, Zdravko je održao bombastičnu press konferenciju u Mostaru s koje je optužio niz osječkih sudaca, ali i šefa Vrhovnog suda Đuru Sessu za koruptivne radnje. Spomenuo je i da je svoje tvrdnje s dokazima poslao na famoznom USB sticku Uskoku još u listopadu prošle godine, što je Uskok i potvrdio najavljujući izvide, prenosi Jutarnji list.

Mamić je u međuvremenu krenuo s novom kanonadom optužbi putem svojeg Facebook profila, što je zasad rezultiralo odlukom Državnog sudbenog vijeća koje je privremeno, do okončanja stegovnog postupka, udaljilo sa sudačke dužnosti dvojicu osječkih županijskih sudaca, Zvonka Vekića i Darka Krušlina, zbog kompromitirajućih odnosa s pravomoćno osuđenim Mamićem.

Suci Vekić i Krušlin u vrijeme suspenzije, dok čekaju konačnu stegovnu mjeru, neće suditi i primat će polovicu svoje dosadašnje plaće. Dvojica sudaca su udaljena s dužnosti na tri mjeseca, a ako se do tada ne okonča stegovni postupak, njihovo udaljenje će se produžiti najdalje za godinu dana. Do tog roka DSV će donijeti i konačnu odluku o tome hoće li Vekića i Krušlina trajno razriješiti sudačke dužnosti

Zdravko Mamić je u utorak, dan prije spomenute odluke DSV-a, na Facebooku najavio još jednu svoju konferenciju u mostarskom hotelu Mepas. Sazvao ju je za 6. travnja točno u podne najavljujući "do sada nespomenute detalje i dokaze".

No, u subotu se Mamić predomislio te je press konferenciju odgodio, a u statusu na Facebooku otkrio je razloge.

- Drage prijateljice i prijatelji, danas su do mene stigle sjajne vijesti - istrage protiv sudaca koje sam teretio za reketarenje, kriminalne radnje i malverzacije su uznapredovale, a ubrzo ću i ja biti ispitan o svim dokazima, te saznanjima koja imam. Iako sam obećao da se neću o tim temama javljati do press konferencije u utorak, zbog ovih spoznaja o tome da hrvatska država na čelu s ministrom Malenicom, premijerom Plenkovićem i predsjednikom Milanovićem ipak ima snage obračunati se s kriminalom u pravosuđu, odgađam press konferenciju kako bih državnim organima ostavio dovoljno prostora i vremena za prikupljanje informacija i dokaza prije nego što ih iznesem u javnost, te im time pružam šansu da u očima građana povrate djelić svojeg povjerenja, napisao je Mamić.

- Obzirom da je moja prijava 6 mjeseci stajala u ladici, zahvalan sam svakome od vas 150 tisuća i medijima što ste uspjeli povesti državni aparat u proces čišćenja od nametnika. Prevarantima, lažljivcima, reketarima, zlostavljačima i krivosucima nije mjesto u pravosuđu i zato borbu za #ReformaPravosuđa nastavljamo u utorak, prva objava je u 8:30!, zaključio je svoju objavu Zdravko Mamić.

25. travanj 2024 04:07