StoryEditorOCM
ForumBURNO U SABORU

Manjinci prekinuli glasanje jer nisu usvojeni njihovi amandmani!

Piše Piše Matea Gugić
21. veljače 2020. - 13:59

Radni tjedan u Saboru završava glasovanjem, između ostalog, i o popisu stanovništva. No, kako javlja N1, glasovanje koje je trebalo početi u podne kasnilo je desetak minuta jer se čekalo da se u sabornici pojave predstavnici nacionalnih manjina. Oporba je to iskoristila kako bi se povukla iz dvorane i na taj način pokušala srušiti kvorum.

Ipak, manjinci su se pojavili i glasovanje je počelo samo da bi ubrzo opet bilo prekinuto. Naime, problem je nastao oko novog Zakona o popisu stanovništva, gdje je većina odbila amandmane manjinaca.

Zastupnik češke manjine Vladimir Bilek zato je u ime Kluba nacionalnih manjina zatražio stanku, kako bi se konzultirali oko glasanja o zakonu.

Stanku je zatražio i HDZ-ov Branko Bačić, koji je također kazao da se moraju konzultirati oko glasovanja

Na to se javio Hrastov Hrvoje Zekanović koji je vladajuću koaliciju nazvao Hrvatsko-srpskom trgovačkom koalicijom i izvrijeđao zastupnike srpske manjine, i Milorada Pupovca.

- Hoćete li udovoljiti Pupovcu da manjine same sebe popisuju? Možda bi bilo najbolje da se popisivanje radi u Srbiji, pa da Pupovac nema troškove prijevoza kad prevozi ljude u Hrvatsku

Pupovac mu je žestoko uzvratio:

- Hrvoje Srboljub Zekanović je pokazao zašto klub smatra da su ova dva mandmana trebala biti prihvaćena.

Na to se opet javio Zekanović i ponovno prozvao zbog trgovačke koalicije, na što su manjinci napustili sabornicu.

Nakon stanke, Jandroković je izvijestio da će Klub manjina obaviti dodatne konzultacije, pa je glasanje odgođeno za idući tjedan, prenosi dnevnik.hr.

19. travanj 2024 01:02