StoryEditorOCM
ForumUSKORO USELJENJE

Mate Rimac otvara novi ured u Splitu i to u najvišem hrvatskom neboderu, 135 metara visokom Dalmatia Toweru. Doznali smo i koliko će ljudi zaposliti

Piše Ana Franić
7. ožujka 2022. - 20:47

U najviši neboder u Hrvatskoj, 135 metara visoki toranj Westgatea, poznatiji pod imenom "Dalmatia Tower" ove godine uselit će se i najpoznatija tvrtka za proizvodnju električnih automobila - "Rimac Technology" koja će u Splitu otvoriti novi ured.

"Rimac Technology", sestrinska je tvrtka do sada poznatih "Rimac Automobila", a službeno otvorenje ureda planirano je na ljeto.

image
Mate Rimac
Tonci Plazibat/Cropix

- Novi ured u koji useljavamo rezultat je širenja poslovanja te potrebe za novim kadrovima koje planiramo zapošljavati tijekom nadolazećeg razdoblja. Trenutno smo zakupili jedan cijeli i dodatnih pola kata u tornju, što bi nam trebalo biti dovoljno za zadovoljavanje poslovnih potreba do kraja 2023. godine. Ured u Splitu većinom će biti zadužen za razvoj softverskih rješenja – odgovorili su nam iz tvrtke "Rimac Technology".

Prvi razvojni ured u Splitu, otvoren je 2018. godine, a danas imaju 41 zaposlenika. Preseljenje u veći prostor znači i nova radna mjesta.

- Planiramo tijekom ove i sljedeće godine zaposliti oko 60 osoba. Danas smo u Splitu prisutni s 41 zaposlenikom, dok je plan do kraja sljedeće godine narasti na tim od oko 100 inženjera, kako bismo mogli kvalitetno i dalje razvijati softverska rješenja za potrebe serijske proizvodnje Nevere i ostalih komponenti za auto industriju – objasnili su nam iz tvrtke. 

image
Duje Klarić/Cropix
19. travanj 2024 03:07