StoryEditorOCM
ForumNOVO LICE U FOKUSU

Melania Trump je bila opsjednuta željom da bude šik, buduća prva dama SAD-a Jill Biden osvaja ženskom snagom. Ali nedvojbeno ima i hit kombinacije

Piše M.K.
7. studenog 2020. - 20:01

Koliko god se protekle četiri godine pisalo o verbalnim, svjetonazorskim, političkim, etičkim i svim drugim eskapadama Donalda Trumpa, gotovo jednako se medijskog prostora posvećivalo besprijekornom odjevnom stilu njegove supruge Melanije Trump.

Na atraktivnoj Slovenki sve je moralo biti visoko sofisticirano i šik, besprijekorno elegantno, gotovo nepomično. Njezina je pojava plijenila puno pažnje, praćena je komplimentima, ali je bila i gotovo "neživa".

image
AFP


Kao da se nikad ni jedan šav nije pomakao, jednako tako ni obrva, gotovo ni pramen kose.

Dr. Jill Biden, buduća prva dama SAD-a, pojavom, ali i kompletnim životnim backgroundom, posve je drugačija osobnost.

Njezine stilske pojave neusporedivo su manje nametljive, ali je svejedno riječ o ženi izgrađenog stila, koja osvaja simpatije podrškom suprugu koja je gotovo "opipljiva", ali i modnim izborom posljednjih dana, otkad je fokus svjetske javnosti usmjeren prema njoj i suprugu.


Jill Bidden oduševila je pratitelje na Instagramu objavom fotografije iz razdoblja kad su ona i suprug Joe tek postali par, uz koju je navela: 

"Evo, kako smo počeli. A evo kako je završilo...".


Upravo je uz njihove ljubavne početke vezana modna anegdota.

Jill i Joe upoznali su se, naime, na spoju naslijepo, kojeg je organizirao njegov brat Frank. Frank je studirao na Sveučilištu Delaware, gdje je studirala i Jill, te je odlučio svog brata Joea, iza kojeg je bila velika životna tragedija u kojoj je izgubio suprugu i kćer, upoznati sa simpatičnom i dragom kolegicom.


No premda su Jill i Joe našli zajednički jezik, mlada plavokosa profesorica engleskog jezika gotovo je otpisala Joea Bidena zbog - njegovih cipela.

Jill je, kako pišu mediji, naviknula izlaziti u tenisicama i klompama pa ju je pogled na Joeve mokasinke i ozbiljan sako gotovo potpuno obeshrabrio.

U intervjuu za Vogue prisjetila se prvog dojma:

"Mislila sam, Bože, ovo nikad neće upaliti! Ma ni za milijun godina..."

Ipak, do kraja spoja, na kojem ju je Joe odveo u kino, Jill je promijenila mišljenje. Ljubav je planula, a par je nakon dvije godine veze stupio u brak.


Joe i Jill Biden u sretnom su braku već 43 godine, imaju 39-godišnju kći Ashley, a oboma je to drugi brak.

Mediji su proteklih dana naveliko špekulirali i o tome kako će se temperamentna i agilna, 69-godišnja dr. Jill Biden, i nakon što postane prva dama Amerike vratiti svome profesorskom poslu.

Kao profesorica engleskog jezika, naime, Jill radi već gotovo pedeset godina, predavala je u srednjim školama, u ustanovama za adolescente s problemima u ponašanju te na sveučilištu Northern Virginia Community College, gdje se navodno namjerava vratiti nakon izbora.

Jill Tracy Jacobs, rođena 3. lipnja 1951. godine u gradiću Hammonton u New Jerseyju, devet je godina mlađa od Joea Biddena, za kojeg se udala 17. lipnja 1977. godine u New Yorku u krugu od 40 uzvanika.

U svom prvom braku s Billom Stevensonom nije imala djece, a o obiteljskoj tragediji koju je doživio budući predsjednik SAD-a proteklih se dana puno pisalo.

Joe je u braku s prvom suprugom Neilijom Hunter dobio dva sina, Beau i Roberta te kći Naomi, koja je 1972. godine, zajedno s majkom Neilijom, poginula u stravičnoj prometnoj nesreći.

Oni koji bolje poznaju ljubavnu priču Jill i njezinog devet godina starijeg supruga tvrde kako je upravo ona pune 43 godine prava pokretačka sila na koju se oslanja novi predsjednik SAD-a.

Jill Biden od mladih je dana vjerna kosi sa šiškama i plavoj boji, a među odjećom rado bira haljine, čiji joj ženstveni krojevi sjajno pristaju, ali i čizme su joj, u opuštenijim varijantama, očito, drag "asesoar".

09. svibanj 2024 06:30