StoryEditorOCM
ForumOVE NEDJELJE

Meteorologinja otkrila kakvo nas vrijeme čeka idućih dana, nestabilnost očekuje veći dio zemlje, evo kako će biti uz obalu

Piše PSD
10. srpnja 2021. - 21:37

Nakon još jedne tuče u Slavoniji, subota je prošla mirnije, no pred nama su nove nestabilnosti koje će ovog puta zahvatiti veći dio zemlje, odnosno unutrašnjosti. Na obali i otocima uglavnom će ostati vedro i vruće, otkrila je meteorologinja Maja Bubalo za dnevnik.hr

Premještanjem fronte nestabilno vrijeme zahvatit će veći dio kopnenih predjela. U unutrašnjosti se mejstimično očekuju kiše, većinom u središnjim i istočnim predjelima. 

Na moru će nedjeljno jutro biti pretežno sunčano, a na sjevernom će dijelu puhati umjerena, a pod Velebitom povremeno jaka bura, dok će južnije puhati sjeverozapadnjak. Najniža temperatura u gorju bit će 15 stupnjeva Celzijevih, a na istoku zemlje do 23 stupnja. More očekuje još jedna topla noć tijekom koje će se mjeriti između 19 i 25 stupnjeva.

U drugom dijelu dana u središnjoj Hrvatskoj bit će promjenjivo oblačno, a mjestimice je moguća kiša ili izraženiji pljuskovi i grmljavina koji će biti lokalnog karaktera. Prema kraju dana bit će česta sunčana razdoblja. Temperatura će se kretati većinom do 30 Celzijevih stupnjeva.

Slično će biti i u Slavoniji i Baranji – promjenjivo oblačno s povremenom kišom, dok su lokalno mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Prema kraju dana bit će manje oblaka, a temperatura će biti oko 30 stupnjeva.

U gorju će nedjelja biti djelomice sunčana i vrlo topla. Mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, iako je vjerojatnost manja nego u nizinama.

Na sjevernom Jadranu u nedjelju se očekuje pretežno sunčano i vruće. Povremeno može biti umjerene naoblake, ponajprije sredinom dana u Istri i na širem riječkom području, gdje postoji vrlo mala mogućnost za poneki pljusak.

Puhat će bura, a prema otvorenome moru sjeverozapadnjak. Najviša temperatura kretat će se od 30 do 33 stupnja Celzijeva.

U Dalmaciji će biti sunčano i vruće. U unutrašnjosti sredinom dana uz lokalni razvoj oblaka postoji mala mogućnost za pljuskove i grmljavinu. Puhat će slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova, a prema kraju dana bura, donosi dnevnik.hr

More i dalje ostaje toplo s temperaturom između 25 i 27 Celzijevih stupnjeva. UV indeks će u unutrašnjosti biti umjeren do visok, a na moru vrlo visok.

Idućih dana na kopnu će biti djelomice do pretežno sunčano. U utorak se očekuje osjetno toplije vrijeme uz umjeren jugozapadnjak, a u srijedu nestabilnije, uz lokalne pljuskove i grmljavinu.

Na moru ostaje pretežno sunčano s relativno toplim jutrima. Na sjevernom dijelu u utorak lokalno može biti pljuskova koji će biti češći i izraženiji u srijedu. Danju zasada ostaje vruće.

25. travanj 2024 07:03