StoryEditorOCM
ForumMILANOVIĆ O HDZ-U

“Plenković je HDZ potpuno lišio bilo kavog karaktera osim lopovskog, i što je bilo ideologija je maknuto i sad je samo lopovluk”

Piše Vijesti SD
10. travnja 2024. - 15:21

Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu je obišao obnovljenu zgradu Gradske vijećnice Grada Varaždin, a potom se sastao i s predstavnicima gradske uprave. Nakon toga je dao izjavu za medije, javlja N1

Milanović je više puta navodio kako želi formirati Treću Republiku i Vladu nacionalnog spasa. “Nitko neće resor obrane, vidjeli smo kako obrana izgleda kad je se dohvate HDZ-ovci – očajno. Vidim Hranja kao ministra obrane, vidim Marekovića, vidim Lalovca u Vladi, u financijama, Zvonka Mršića, Marijana Marekovića kao ministra branitelja. Velibor Mačkić, profesor. To su uglavnom nestranački ljudi, jedino što nema nijedne žene, poradit ćemo na tome”, rekao je Milanović.

“Plenković je HDZ potpuno lišio bilo kavog karaktera osim lopovskog i što je bilo ideologija je maknuto i sad je samo lopovluk”, kazao je.

Ponovno se osvrnuo na ministra Olega Butkovića. “Dečko, ti si ukrao, iznuđivao. Za to se ide u zatvor. I ići će se.”

Prisjetio se debate s Plenkovićem 21016. navodeći da je tada Plenković bio razbijen. “Spreman sam zadnji dan (na debatu), na neku televiziju samo da nije Jutel.”

“Na Pantovčaku je veliko klizište pa će uskoro zatvoriti Pantovčak. Veli mi prijatelj ‘to ti klizi u Banske dvore, moraš u Banske dvore’. Tad je odluka donosena”, rekao je Milanović.

“30 ministara kasnije… Dok sam ja vodio vladu jedna osoba je u vrlo čudnim okolnostima je optužena radi jednog meni nejasnog djela. Nitkov iše. Ovo sad, što je ovo? Iz još jedne epizode iz mobitela imate materijala za pet optužnica, ovo što su pričali Rimac i ovaj krčmar, to je kažnjivo, iznuda. Ovo je dokazano. Ti si iznuđivao od kooperanta ministarstva kojem si na čelu. Može bajadera, bombonjera, kalkulator, karburator, posao za prijatelja Josipe Rimac. Čista iznuda, kriminalci”, istaknuo je.

“Dva puta sam išao na izbore, nakon što sam bio premijer, svaki put je opcija koju sam vodio imala preko 30% glasova, prvi put su nas pokrali, drugi put je Plenković dobio za dlaku”, naveo je. “Ovo je borba u rundama, nije ovo za musave kaj ih je mama našopala čokoladom i deru se s prvog kata.”

Rekao je da ime Oleg potječe iz Njemačke, ali da je zanimljivo da su se oni odlučili za rusku verziju. “Nitko od ovih koje sam nabrojao za Vladu nacionalnog spasa nema rusko ime, s obzirom na to da su me jučer u Splitu prozvali ruskom prostitukom i da se usudim doći – dan nakon što sam bio u Splitu”, rekao je Milanović.

“Tko je Rusima dao Agrokor bez ispaljenog metka, kad je Rusija već bila pod sankcijama. Ali to nije sprječavalo predsjednicu da se grli s Lukašenkom i Putinom u hrvatskom dresu”, dodao je.

“Merzel je županica. Je li bila u mojoj vladi? Postala je županica 2005., a ja sam tad bio suradnik Ivice Račana. A Plenković je kuhao kavu u Bruxellesu, ništa više od toga”, kazao je Milanović.

Poslao je ponovno poruku Butkoviću. “Kupuj prugasto odijelo! Uhvaćen si u kaznenom djelu, bit će ti suđeno, i svima, onima koji su plin ukrali.”

17. lipanj 2024 15:37