StoryEditorOCM
ForumPRIJAVIO GA SUSJED

Mladić (18) novčano kažnjen zbog bučnog igranja videoigara?! Evo koliko mora platiti: ‘Kad me igra ponese, malo glasnije pričam...‘

Piše PSD
22. lipnja 2022. - 13:26
'Dominik je od 10. listopada do 10. prosinca učestalo kršio javni red i mir, najčešće od 20 do 24 sata, osobito kad mu roditelji nisu bili kod kuće' (ilustracija)Marko Todorov/Cropix

Suživot u stambenoj zgradi ima prednosti, ali i ograničenja. Mora se paziti na kućni red i shvatiti da granice naše slobode sežu do granica naših susjeda. Tko to ne shvati, može imati problema, bilo da je on prebučan, bilo da su susjedi preosjetljivi, najčešće na buku.

I dok je prije najčešći problem bila preglasna glazna s hi-fi linija, sada su se kao problem pojavile videoigre, zbog kojih se može završiti i pred sudom.

Tek punoljetni Dominik proglašen je krivim i osuđen zbog preglasnog igranja videoigara na kompjuteru u stanu.

Prema presudi, on je u stanu od 10. listopada do 10. prosinca od 20 do 24 sata "učestalo narušavao javni red i mir na način da je na III. katu u stanu stvarao buku i galamio te udarao predmetima po cijelom stanu. Zadnji put tijekom noći na 10. prosinca, što je smetalo susjedu Antunu jer nije tijekom noći mogao spavati i time mu se pogoršalo njegovo psihofizičko stanje", zaključio je prekršajni sudac nakon provedene rasprave i Dominiku, koji je nezaposlen i bez primanja, odredio da mora platiti 450 kuna kazne i podmiriti 150 kuna troškova postupka, piše Danica. hr.

image

Nezaposlenome i bez prihoda, Dominiku je novčana kazna teže pala (ilustracija)

Neja Markičević/Cropix

Dominik je priznao da često igra videoigrice, štoviše sudjeluje na turnirima te preko mikrofona komunicira sa suigračima. Budući da ga igra ponese, ponekad malo glasnije priča. Rekao je da se zbog toga bunio susjed Antun iz stana ispod njegovoga, ali ne i drugi susjedi.

Susjed Antun požalio se kako zbog takvog ponašanja supruga i on imaju problema s tlakom te su namjeravali otići na hitni prijem potražiti pomoć. Napomenuo je kako Dominik stvara buku najviše kada mu roditelji nisu u stanu.

Predstavnik stanara kazao je da nije čuo da bi se netko od drugih stanara žalio na buku koja je dolazila iz Domonikova stana.

Dominik je na koncu osuđen za remećenje javnog reda i mira. Premda ne radi i lošeg je imovinskog stanja, kaznu mora platiti, piše Danica. hr.

Dominiku bi ovo mogla biti pouka ne da prestane igrati igre, koje najboljim igračima donose pristojna sredstva, nego da ih igra tiše. Možda će tada i prvi susjedi imati više razumijevanja za njega.

image

NIje lako biti dobar sa svim susjedima, ali može se potruditi (ilustracija)

Damir Krajač/Cropix
02. svibanj 2024 10:24