StoryEditorOCM
ForumBRAK KOJI JE IZAZVAO PODSMIJEH NACIJE, ALI I BROJNE KONTROVERZE

Mladić (24) oženio 81-godišnju bolesnu rođakinju, a razlog nije nasljedstvo

Piše JL
27. rujna 2019. - 22:25
babab

Neki će doista učiniti sve kako bi se 'izvukli' od vojne obveze, pokazuje slučaj mladića (24) iz Ukrajine koji se vjenčao sa svojom 81-godišnjom bolesnom rođakinjom kako ne bi morao na služenje vojnog roka.

Alexander Kodratyuk tako je vlastima ustvrdio kako je "razvio snažne osjećaje" prema svojoj 57 godina starijoj rođakinji, te je zanijekao da je sve to performans kako bi izbjegao dužnost.

Služenje vojnog roka u Ukrajini je obvezno, no moguće ga je izbjeći, objašnjava Daily Mail, pod određenim okolnostima. Tako se mladić sada vodi kao skrbnik registrirane nemoćne osobe, što je razlog da ga se ne može uputiti uj vojsku.

Alexander i Zinaida Illarionovna vjenčali su se u selu Baykovka nedaleko grada Vinnitse na zapadu zemlje. Bakica tvrdi kako je "Alexander dobar muž" koji se dobro brine o njoj. Ipak, susjedi sretnog para otkrivaju kako to baš i nije tako, te da mladića nikad ne vide u selu.

Jedan mještanin ustvrdio je tako da Illarionovnu posjećuju unuci i nećaci, ali suprug baš i ne. Pojavljuje se jedino kada vojni službenici dolaze po nove regrute, ali samo kako bi još jednom mahnuo s vjenčanim listom koji ga oslobađa vojske.

Iako je posve jasno što se ovdje događa, vojni činovnik Alexandr Danilyuk nema previše mogućnosti osporiti mladićeve tvrdnje.  Na "papiru" je sve čisto i mladić je doista suprug nemoćne osobe, a ima i prijavljeno boravište na adresi sa svojom "suprugom".

 Jedina je mogućnost pokušati dokazati da brak nije valjan te da mladić ne živi na toj adresi, no vojsci to dosad nije pošlo za rukom.

- Ako ga već ruganje javnosti nije otjeralo u vojsku, teško da će se to sada dogoditi - rekao je jedan dužnosnik.

Komentatori na društvenim mrežama podijeljeni su, javlja Daily Mail. No, ima onih koji su na Alexanderovoj strani.

- Bolje se smijati i rugati vojsci na ovaj način nego ići u rat i ubijati ljude - napisao je jedan.

16. travanj 2024 05:58