StoryEditorOCM
ForumKĆI NESTALE PRIPADNICE POČASNO-ZAŠTITNE BOJNE

'Moja majka se promijenila u zadnje vrijeme. Ali čudno mi je da za njom tragaju antiteroristički timovi'

Piše Dušan Miljuš/Jutarnji list
8. prosinca 2019. - 23:44
Jadranka Skender

Što se dogodilo Jadranki Skender, 51-godišnjoj pripadnici Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga čije je radno mjesto bilo u sklopu Predsjedničkih dvora na Pantovčaku, za kojom od srijede, 4. prosinca, navečer tragaju i civilna i Vojna policija?

Njezina kći Ines našla je na puteljku uz južni savski nasip nedaleko od Hipodroma i Cimermanove ulice u četvrtak oko 1 sat nakon ponoći njezin crni Mercedes gospićkih tablica. Bio je otključan, s ključevima u bravi, u automobilu su bile njezine osobne stvari, a u novčaniku nije nedostajao novac. Dvije kartice, koje je obično imala, nađene su poslije u stanu.

Nije se javljala

Ines Skender ispričala nam je sve okolnosti koje su prethodile nestanku njezine majke, ali i onome što se događalo nakon što je nestanak prijavila prvo u VI. policijskoj postaji u Novom Zagrebu, da bi ih vrlo brzo nakon toga prebacili u 7. policijsku postaju Trešnjevka.

- Koliko ja znam, jer mama nije puno pričala o poslu i na kojem točno radnom mjestu radi, bilo je to računovodstvo. Mi smo u ponedjeljak 2. prosinca bile zajedno kod liječnika i dogovorile se da će sljedeći dan ona doći oko podneva k meni na posao. U utorak je svoju liječnicu na poslu pitala za nalaze i oni su bili dobri. Tog smo se dana čule oko 20.50 sati i posljednji put. U srijedu je oko podneva trebala doći k meni na posao. Prošlo je podne, nije došla, ali ja se nisam brinula jer sam mislila da je na dežurstvu, a tada se obično nije javljala.

No nije govorila, kao i inače, o poslu, pa ni o tome kakve su vrste ta dežurstva. Slala sam joj poruke, ali nije odgovarala. Oko 16.30 nazvala sam maminu sestru, svoju tetu, s kojom je mama živjela i rekla mi je da se ni njoj nije javila. A ona nije bila takav tip osobe da se ne javi. Naprotiv, ako bi zapela u prometu, javila bi se porukom da će kasniti - priča nam Ines Skender. Kad je oko 18 sati nazvala majčinu kolegicu s posla i pitala za majku, dobila je odgovor koji je bio alarmantan.

- Rekla mi je: ‘Zlato, mama danas nije ni došla na posao!’ - rekla nam je Ines.

U TIJEKU OPSEŽNA POTRAGA ZA PRIPADNICOM ORUŽANIH SNAGA Za Jadrankom tragaju temeljna i vojna policija, MORH traži i pomoć građana

Nakon toga je otišla u policijsku postaju u Novom Zagrebu, jer živi na tom području, i prijavila nestanak majke.

- Uzeli su podatke, rekla sam sve što sam znala, nudila sam im ime i broj mobitela. Oko 19 sati rečeno mi je da će slučaj preuzeti postaja na Trešnjevci i kad smo tamo došli, već su znali o čemu se radi. Pitala sam policajce jesu li ‘pingali’ mobitel, ali nitko nije reagirao. Govorili su mi da čekaju Vojnu policiju, ‘šutali’ su me kao ping-pong lopticu. Tad se odlučilo da će se ići na teren, i to uz Savu. Otišla sam i ja i uz nasip sam pronašla mamin Mercedes. Policajci su bili na drugoj obali Save i došli su - priča nam Ines.

Kaže nam da joj je bilo jedino čudno što je po vjetrobranskom staklu bilo šljunka, a i u nedjelju je na istom mjestu bio parkiran Golf koji je bio i u vrijeme majčina nestanka. Te noći policija je baterijama pretraživala uz nasip, ali nisu našli nikakav koristan trag.

- U četvrtak su u potrazi sudjelovali i vatrogasci s dronom i sonarom - kaže nam Ines te dodaje kako dosad potraga nije dala nikakav rezultat.

Tko ju je vidio?

- Moja majka se promijenila u posljednje vrijeme, to sam primijetila, rekli su mi to i njezini kolege na poslu s kojima sam razgovarala. Bila je puna planova, ne vjerujem da bi sebi nešto učinila. Ja sam stekla dojam da policija zaključuje kako se radi o samoubojstvu, ali ja u to ne vjerujem - ističe kći nestale.

Na pitanje kako to da su u potragu uključeni i antiteroristički timovi Vojne policije, odgovara:

- To je i meni čudno, vjerujte. Je li oteta? Sklonija sam tome vjerovati - kaže kći nestale. Jadranka Skender u trenutku nestanka bila je odjevena u plavu jaknu, plave traperice i žute čizme. Ima ravnu kestenjastu kosu. Srednje je građe i visoka 164 centimetra. Mole se svi koju su je vidjeli ili znaju nešto da to jave najbližoj postaji ili na telefon 112.

17. travanj 2024 14:33