StoryEditorOCM
ForumZAVRŠIO U LISICAMA

Muškarac (83) davio partnericu u gluho doba noći, udarao je u rebra i prijetio joj smrću, policija ga uhitila

Piše Hajdi Karakaš Jakubin
5. svibnja 2020. - 13:27

Zbog jezivih prijetnji smrću koje je izrekao svojoj vremešnoj partnerici dok joj je u gluho doba noći rukama stiskao vrat, 83-godišnji umirovljenik iz okolice Rijeke završio je u policijskim lisicama. U slučaj se u konačnici umiješalo i riječko Općinsko državno odvjetništvo koje za raspamećenog muškarca traži jednomjesečni pritvor jer postoji opasnost da bi (ne)djelo mogao ponoviti, ali i utjecati na svjedoke koji o slučaju imaju saznanja.

Krimen 83-godišnjaka, prema kaznenoj prijavi, bio je 30. travnja oko jedan sat nakon ponoći. Cilj mu je bio, uvjereno je tužiteljstvo, da kod nevjenčane družice s kojom dugi niz godina živi pod istim krovom, izazove strah.

Najednom ju je uhvatio rukama oko vrata te joj prijetio smrću, a nije se libio nakon svega je udariti u ruku te u rebra. Kiša prijetnji nastavila se još neko vrijeme toga dana, nakon čega je 83-godišnjakova partnerica smogla snage okrenuti broj policije i potražiti pomoć.

- Po primitku kaznene prijave PU primorsko-goranske, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. Nakon toga je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela - rekli su iz riječkog tužiteljstva.

18. travanj 2024 15:31