StoryEditorOCM
ForumPOKRAJ VARAŽDINA

Muškarac uhvaćen na parkiralištu u majici koja je na sebi imala ‘travu‘, dobio novčanu kaznu, a mora platiti i sudske troškove

Piše PSD
25. svibnja 2021. - 22:19

Općinski sud u Varaždinu jučer je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete početkom travnja 2021. godine kojom se 40-godišnji Varaždinac novčano kažnjava zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, piše Varaždinski.hr.

Okrivljenika se teretilo da je 'kriv  što je dana 22. 12. 2019. godine oko 00,10 sati u mjestu Podevčevo, parkiralište, na sebi nosio majicu na kojoj je istaknuto tj. na kojoj je otisnuta slika lišća droge 'marihuane', a na koji način je isti vršio promidžbu, oglašavanje i prezentiranje droge 'marihuane'' čime je prekršio članak 4. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

- Zabranjen je svaki oblik promidžbe i oglašavanja droge i nove psihoaktivne tvari, izrade, posjedovanja, uporabe i prometa droga i novih psihoaktivnih tvari te promidžba i oglašavanje označavanjem i prezentiranje slikom, crtežom ili na bilo koji drugi način- stoji u Kaznenom zakonu. 

Okrivljenik je dobio novčanu kaznu iznosa 300 kuna, a mora platiti i još 100 kuna koliko iznose sudski troškovi. 

U presudi je dodatno istaknuto da će se po pravomoćnosti ove presude 'crna majica s kapuljačom S veličine na kojoj se nalazi istaknuti znakovi marihuane uništiti', dodaje Varaždinski.hr

06. svibanj 2024 12:03