StoryEditor
ForumFOTO: NOĆ GLAMURA

Na drugoj večeri CMC-a 'uskrsnula' pjesma Dina Dvornika, Lidija Bačić na pozornicu stigla doslovno u grudnjaku i gaćicama

Piše Petar Mikuličin/SD
10. lipnja 2018. - 16:13
9958207

Kao što i priliči festivalu koji se održava u Dalmaciji, revijalnu večer 10. jubilarnog CMC festivala otvorili su - Dalmatinci.
Zadranin Mladen Grdović, Splićanin Jasmin Stavros i Kaštelanin Zlatko Pejaković ili sastav Tri mušketira. Zlatko, Jasmin i Mladen jedini su se pojavili dvaput na pozornici minule večeri, jer je svatko od njih imao i solo nastup.
Na vodičkoj je rivi izvedeno rekordnih 37 pjesama. Po običaju su najveću pozornost publike privukle atraktivne dame: Nives Celzijus, Lidija Bačić, Lana Jurčević, Ivana Lovrić, Neda Ukraden...
Večer su obilježili i brojni nastupi veterana glazbene scene. U Vodice su stigli Vladimir Kočiš Zec, Mate Bulić, Dražen Zečić, Tonci Huljić, Rajko Dujmić, Željko Bebek...
Vođa Novih fosila otpjevao je pjesmu, u kojoj su prste imali dvojica Splićana, Gibonni i, nažalost, pokojni Dino Dvornik.
- Dugo sam čuvao ovu pjesmu, nastalu u koprodukciji splitske dice i jednog purgera! Vodice su bile pravo mjesto da je izvedem. I da nakon dugo vremena nastupim samostalno - kazao je Rajko Dujmić i najavio povratak Novih fosila na scenu iduće jeseni.
- Dakako, bit će to osvježena, četvrta po redu postava legendarne zagrebačke grupe. No, ne bih to nazvao povratkom. Fosili nikad nisu ni otišli. Oni su i dalje tu, među svima nama. Prisutni u pjesmama - istaknuo je Dujmić.
Publiku su na vodičkoj rivi i pred malim ekranima kroz program vodili Edina Pršić i sveprisutni Dalibor Petko.
U drugoj večeri CMC festivala izvođačima se smilovalo nebo, nakon gotovo epskog *potopa* dan prije, koji je pokvario dio planova organiziratorima. Kiša je prijetila, pa i padala, tijekom subote. No, u Vodicama nisu ni pomišljali o tome da ne održe revijalnu večer. Šlag na kraju 10. CMC-a bio je koncert grupe Colonia, predvođene novom pjevačicom Ivanom Lovrić.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 23:04