StoryEditorOCM
ForumČUDA SE DOGAĐAJU

Na rubu mogućeg: ‘uskrsnuo‘ policajac proglašen nestalim nakon tsunamija u Indoneziji 2004., obitelj u šoku. Razlog nestanka poprilično je bizaran

Piše Zadarski.hr
18. ožujka 2021. - 19:26

Policajac koji je proglašen mrtvim 2004. godine nakon tsunamija u Indoneziji, sada je pronađen živ. Nesretni čovjek pronađen je u psihijatrijskoj bolnici gdje je proveo posljednjih 16 godina nakon što je doživio slom živaca zbog nezapamćene tragedije, prenosi Jutarnji list pisanje britanskog Daily maila.

Abrip Asep bio je na dužnosti kad je tsunami u Indijskom oceanu pogodio Indoneziju 26. prosinca 2004. godine. Njegova obitelj je bila slomljena jer su mislili da je Asep među više od 230.000 ljudi koji su poginuli kad su valovi viši od 30 metara zahvatili jugoistočnu Aziju. 

No pronađen je živ i ponovno se susreo s obitelji nakon gotovo dva desetljeća, javljaju lokalni mediji. Cijelo ovo vrijeme je bio u psihijatrijskoj bolnici u pokrajini Aceh. Tamo je dospio zbog trauma koje je doživio tijekom tsunamija. Obitelj je tada prijavila njegov nestanak, a kasnije je proglašen mrtvim. 

Do šokantnog otkrića da je ipak živ došlo je prošlog tjedna. Tada su fotografije iz obiteljskih poruka počele kružiti društvenim mrežama. 

- Nisam mogao vjerovati, gotovo 17 godina nije bilo nikakvih vijesti. Mislili smo da je mrtav, nismo imali pojma da je još živ, rekao je jedan član njegove obitelji. 

Tamošnja je policija potvrdila da je muškarac pronađen u psihijatrijskoj bolnici upravo Abrip. Još nije poznato zbog čega obitelj tada nije bila obaviještena da se on nalazi u bolnici...

23. travanj 2024 20:30